Ivan Ingemansen filmer naturens magiske øjeblikke

Naturentusiasten Ivan Ingemansen lever og ånder for at filme naturens magiske øjeblikke. Som for eksempel når en grævling kommer ud af sin hule.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ivan Ingemansen ved, hvad der skal til for at få den helt unikke video af det mangfoldige dyreliv. Sidste år ved denne tid sad han i skumringen oven for en grævlings hule for at få et unikt skud af natdyret. Resultatet kan du se i videoen herover. 

-  Man kan komme tæt på, hvis ens duft ikke rammer den, da den har en formidabel lugtesans, men ser meget dårligt, siger Ivan Ingemansen fra Lundby til TV ØST.

Faktisk var Ivan Ingemansen blot fire meter fra hulen. På videoen kan man se, hvordan grævlingen - der har sovet det meste af vinteren - lige skal pudse sig lidt, inden den skal ud for at finde noget føde. 

Sidder på lur ved ørnerede

Men i år går Ivan Ingemansen efter et andet dyr. 

- Lige for tiden holder jeg øje med ørneredden i Stensved. Jeg venter på at få en god video med noget action, for eksempel når ungerne bliver store at øve sig i at flyve eller de skal have mad, siger Ivan Ingemansen, der er pensionist.

Heldigvis for os andre er Ivan Ingemansen ikke nærig med sine pletskud af dyrelivet her i regionen - især omkring Vordingborg. Udover at være en del af ØSTHOLDET - TV ØSTs faste korps af seerambassadører - så skriver han for Sjællandske og har sin egen naturblog. Derudover er han freelance guide på Avnø Naturcenter.

Klyden bygger rede

Og mens vi venter på Ivan Ingemansens pletskud af de kommende ørneunger i Stensved, så kan vi nyde en af hans andre videoer. Den her af de to klyder er optaget ved Borreby Mose i weekenden. 

 

I følge Ivan Ingemansen er Borreby Mose en fantastisk fuglelokalitet, og i weekenden kunne han så iagttage klyden i færd med at bygge rede.

- Den er dog ikke særlig omhyggelig, for ikke at sige, at den er sjusket, og reden bliver da også derefter, siger han til TV ØST.