Institut for Menneskerettigheder: Det er ufleksibelt

Man burde se gennem fingre med det. Sådan lyder det fra Institut for Menneskerettigheder til sagen om Anita Pedersen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det hele begyndte for kort tid siden, da Anita Pedersen fra Nyråd ved Vordingborg efter at have levet hele sit liv her i Danmark, pludselig fik at vide, at hun ikke er dansk statsborger.

Og senest har Anita Pedersen fået besked om, at hun ikke må modtage dagpenge. Det mener Eva Ersbøl, seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder, er for ufleksibelt. 

- Jeg synes, det er ufleksibelt, at man ikke prøver at finde en løsning på det, indtil hun har fået sit statsborgerskab. Hun har troet, at hun var statsborger og det er hende selv, der henvender sig til myndighederne. Så finder man ud af, at det har været en fejl. Hun har været registreret sådan hele sit liv - hun har været i god tro, siger Eva Ersbøl til TV ØST. 

- Og så pludselig giver det problemer for hendes arbejde og for en række andre forhold. Der burde man efter min mening, se  væk fra dét, at man nu ved, at hun ikke er dansk statsborger og så sige, i den periode, indtil du får dit statsborgerskab, der ser vi gennem fingre med det. Det burde være muligt inden for lovgivningen. 

Sagen når ind i Folketingssalen

Anita Pedersens sag vækker også opsigt helt ind på Christiansborg.

quote Jeg synes, det er under al kritik, at det overhovedet kan ske

 Zenia Stampe, Radikale Venstre

Hos Enhedslisten har indfødsretsordfører Johanne Schmidt-Nielsen stillet spørgsmål til integrationsministeren om sagen.

Og hos Radikale Venstre er man også utilfredse med sagens forløb. 

- Jeg synes, det er under al kritik, at det overhovedet kan ske, siger Zenia Stampe til TV ØST. 

- Selvfølgelig kan der ske fejl i et system, men så synes jeg også, at man bør indrette det system sådan, så det er systemets skyld. Det er systemet, der tager ansvar for den fejl, i stedet for at ansvaret og alle problemerne ender på den her kvinde.