Influencer med opråb til unge: - Bliv hjemme

Mads Marius fra Vordingborg opfordrer unge til at blive hjemme i populær Facebookvideo.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jeg er 22 år. Jeg er ung. Jeg er rask. Statistikken fortæller mig, at chancen for at jeg dør af Corona er meget lav.

Sådan indleder influenceren Mads Marius fra Vordingborg en ny video, som han lagde op på Facebook mandag eftermiddag.

quote Bliver man hjemme, så har man faktisk gjort en samfundsmæssig forskel, der er større, end man tror

Mads Marius

I videoen opfordrer han alle folk til kun at gå ud, hvis man skal handle eller på apoteket. Al anden aktivitet, der indebærer kontakt til andre mennesker, skal undgås.

- Hvis jeg lige mødes med gutterne, det kan jeg jo sagtens, fem mand, drikker noget øl. Hygger. Tager ud når solen skinner, eller tager på det klassiske cafébesøg, så kan jeg meget nemt starte en smittekæde. Og det synes jeg ærlig talt i de her dage er pisse egoistisk, siger han blandt andet i videoen.

For selvom Mads Marius måske ikke selv bliver syg af coronavirusset, så er han først og fremmest bekymret for, om han bliver smittebærer og ender med at smitte sin familie.   

- Jeg har, ligesom andre, folk tæt på mig, blandt andet min mor og mine bedsteforældre, som er meget udsatte. Så hvis jeg fik gutterne på besøg og så bagefter tog hjem til min mor, som så blev smittet, så ville hun i worst case scenarie ikke klare den, forklarer Mads Marius.

Opfordringen får unge til at ændre adfærd

Videoen er i skrivende stund blevet set af 490.000 mennesker.

Mange forældre tagger deres børn i opslaget, og flere unge har efterfølgende taget kontakt til Mads Marius. 

Artiklen fortsætter under grafikken.

Grafik: Lonni Haugaard.

- Jeg har fået rigtig mange beskeder fra forskellige unge, som har skrevet til mig, at de faktisk har droppet aftaler på baggrund af denne her oplysningsvideo. De har skrevet, at de ville have dårlig samvittighed med at tage af sted, fordi de ikke vil være årsag til en smittekæde. Og det er jo hele hovedbudskabet med videoen, nemlig at man skal blive hjemme, fortæller han.  

Influencere har et ansvar

Mads Marius har valgt at lægge videoen op, fordi han mener, at han som influencer med over 50.000 følgere har et ansvar.

- Det er selvfølgelig en lille brik i puslespillet, men jeg ved, at jeg har et publikum, og at jeg har muligheden for at være talerør. Så jeg føler faktisk, at det er et vigtigt socialt ansvar. Jeg synes, at det ville være forkert ikke at gøre noget.

Samtidig har han også en reel frygt for, hvad der kommer til at ske, hvis vi alle ikke snart begynder at tage myndighedernes anbefalinger alvorligt.

- Nu har man reelt set muligheden for at gøre en forskel. Det vi gør i de næste 14 dage her, det kommer til at påvirke de næste to måneder rimelig meget. Så bliver man hjemme, så har man faktisk gjort en samfundsmæssig forskel, der er større, end man tror, siger han.

Og Mads Marius’ budskab er enkelt og soleklart: Bliv hjemme, that’s it.