Indsatsleder om vandmasserne: Jeg kan ikke huske, det har været så slemt, som det er lige nu

Oversvømmelser hærger flere steder i vores region. Lige nu pumper Midt- og Sydsjællands Brand og Redning vand på fuldt tryk i Lundby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De seneste ugers nedbør holder for alvor Winni Bøge Jensen fra Sværdborgvej i Lundby indendørs.

Først var det sneen, der var et problem, men nu er det vandet. Sneen er nemlig begyndt at smelte, og det betyder store vandmasser i området.

- Lige nu har det den konsekvens, at vi ikke kan komme i skole eller på arbejde. Vi kan simpelthen ikke køre i det, fortæller Winni Bøge Jensen.

Hun bor på en grusvej som er en sidevej til Sværdborgvej, som er oversvømmet, og hvor Beredskabsstyrelsen siden mandag aften har kæmpet for at pumpe vandet væk fra vejen.

- Vi har flere enheder i gang. Vi har trukket på vores operative afdeling og på vores frivillige brandmænd, fortæller Jon Hansen, der er indsatsleder fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

En slangebro til bilisterne

Udover Lundby er Faxe særligt hårdt ramt af oversvømmelser. Det skriver Lars Høg Schou, der er operativ chef i Beredskabsstyrelsen, på Twitter. 

Det samme siger Jon Hansen, der også tilføjer Jungshovede til listen. 

- Der er temmelig meget vand hernede i forhold til andre steder. 

Og det skyldes den seneste tids sne og et efterfølgende kraftigt tøvejr.

quote Jeg kan ikke huske, det har været så slemt, som det er lige nu med overfladevand

Jon Hansen, indsatsleder fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning

- Jorden kan ikke nå at følge med, for der er frost i landet, siger Jon Hansen.

Derfor har Midt- og Sydsjællands Brand og Redning indledt et samarbejde med Beredskabsstyrelsen og Vej og Park samt Miljøvagten fra Vordingborg Kommune for at få styr på de voldsomme oversvømmelser.

Artiklen fortsætter under billedet.

Beredskabstyrelsen har lavet en slangebro, så bilister kan køre på vejen ved Sværdborgvej uden at beskadige pumpeslangerne.
Beredskabstyrelsen har lavet en slangebro, så bilister kan køre på vejen ved Sværdborgvej uden at beskadige pumpeslangerne.
Foto: Line Strand - TV ØST

- Jeg kan ikke huske, det har været så slemt, som det er lige nu med overfladevand, siger han.

Lige nu pumpes der vand på højtryk i de oversvømmede områder for at få bugt med vandmasserne. Med de store vandmængder ved Sværdborgvej i Lundby har det været nødvendigt at lave en slangebro, så borgere kan køre på vejen uden at beskadige pumpeslangerne.

Kontakt forsikringsselskabet

Indsatslederen regner med, at pumperne kører i området det næste døgns tid.

Senere i dag skal Midt- og Sydsjællands Brand og Redning holde et statusmøde med Vej og Park og forsyningen for at vurdere, hvordan de skal håndtere vandsituationen det næste stykke tid.

Indtil da opfordrer indsatslederen husejerne til at kontakte deres forsikringsselskab hurtigst muligt, hvis man har fået vandskade.