Ildsjæl vinder sundhedspris

Marlon Cramers fra Stege løb med sejren og 30.000 kroner til den årlige uddeling af Region Sjællands Sundhedspris. Hun har brugt sin egen erfaring som kronisk smertepatient til at starte en støttegruppe for andre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Marlon Cramers og hendes trænings- og støttegruppe for mennesker med kroniske smerter i Stege vandt Sundhedsprisen 2015.

- Det er helt vildt dejligt. Vi er simpelthen så glade. Der var ingen af os, der havde forventet det her, fortæller Marlon Cramers.

Udover æren medfølger også 30.000 kr., som ifølge Marlon Cramers skal gå til de nuværende medlemmer af trænings- og støttegruppen:

- De får et års medlemskab til FAKS i julegave, fordi man skal være medlem af FAKS for at kunne være en del af gruppen. Nogle af pengene skal også gå til busser til den årlige udflugt, som næste år bliver til Sorø Helsebad.

Trænings- og støttegruppen for kronisk smerteramte blev startet af sportsmassør Marlon Cramers i marts 2014 i samarbejde med Vordingborg Kommune og FAKS, Landsforeningen for kroniske smertepatienter.

Prisen går til ildsjælen

Ifølge dommerkomitéen løb Marlon Cramers med Sundhedsprisen, fordi hun er én af de særlige ildsjæle, der bruger sin fritid på at træne kroniske smertepatienter og samtidig skaber et netværk for de ca. 1.500 kroniske smertepatienter, der bor på Møn.

Hun er også selv ramt af kroniske smerter, hvorfor hun både bringer faglige og personlige erfaringer med sig i trænings- og støttegruppen.

- Nogle gør noget for at forbedre deres egen sundhed, og så er der dem, der både gør noget for sig selv – og for andre. Det er lige præcis dem, vi vil hædre gennem Sundhedsprisen, og det synes vi, at Marlon Cramers passede perfekt på, fortæller en af dommerne, Hanne Ahrensbøll, der er kommunikationschef i Region Sjælland.

Region Sjællands Sundhedspris

Sundhedsprisen er stiftet af Region Sjælland i 2008 og uddeles hvert år til en person, virksomhed, forening eller organisation, der gør en særlig sundhedsfremmende indsats i regionen. I år var 49 kandidater indstillet til prisen, hvoraf tre finalister blev udvalgt.

Én af finalisterne, Åbne træninger på Sorø Gymnastikefterskole, blev valgt af brugerne af Sundhedsprisens Facebook-side, og de to resterende finalister blev valgt af dommerpanelet bestående af tre regionsmedlemmer og en kommunikationschef.

Dommerkomitéen valgte at sende Marlon Cramers trænings- og støttegruppe til kroniske smertepatienter samt kantinen på University College Sjælland i Slagelse i finalen.

Åbne træninger på Sorø Gymnastikefterskole tog tredjepladsen og modtog 5.000 kr., mens kantinen på UCSJ blev belønnet med 15.000 kr. for andenpladsen.