¨

Hvordan bygger man en bro? Folkeskolelever skal undervises i bygningen af Storstrømsbroen

Sådan kommer den til at se ud, den nye Storstrømsbro. Byggeriet inddrages nu i folkeskoleundervisningen. Foto: Vejdirektoratet

Vordingborg og Guldborgsund kommuner og Vejdirektoratet går sammen om undervisningsmateriale, der forklarer elever om bygningen af Danmarks tredjestørste bro.

Byggeriet af den nye Storstrømsbro, der skal forbinde Sjælland og Falster, hives nu ind i klasselokalerne hos folkeskoleeleverne i Vordingborg og Guldborgsund kommuner.

Det oplyser Vejdirektoratet, der er bygherre på brobyggeriet, i en pressemeddelelsen.

Det sker i form af et nyt undervisningsmateriale, der forklarer om byggeriet af den fire kilometer lange bro, der bliver Danmarks tredjestørste, og samtidig giver eleverne mulighed for at arbejde med naturfag og kunsten at bygge en bro.

De to kommuner har arbejdet sammen med Vejdirektoratet om undervisningsmaterialet.

Undervisningen bliver tilbudt til folkeskoleelever på alle klassetrin.

- At vi har så stort et projekt i området, skal vi selvfølgelig udnytte i undervisningen i folkeskolen, og derfor er jeg glad for, at undervisning spiller en vigtig rolle i Vejdirektoratet, siger Simon Hansen, formand for udvalget for børn, familie og uddannelse i Guldborgsund Kommune, i pressemeddelelsen.

- Vi håber, at folkeskolerne bliver flittige brugere af det unikke tilbud, og at eleverne på den måde får indsigt i et af de store infrastrukturprojekter, der fylder i vores region, supplerer Nikolaj Reichel, formand for udvalget for børn, unge og familie i Vordingborg Kommune.

Storstrømsbroen får både en tosporet jernbane, en tosporet landevej og en gang- og cykelsti.

Den forventes at være klar til biltrafik i 2023 og togtrafik i 2024.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App