"Hvis jeg vil ændre noget, må jeg gøre noget"

Mille Errington, 19 år, på barsel, Vordingborg Kommune

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved du, hvad du stemmer til kommunalvalget?

Ikke 100 procent endnu, men jeg har fundet ud af, hvad jeg hælder mest til.

Stemmer du parti eller personligt?

Jeg tror, jeg kommer til at stemme på et parti. Jeg har ikke styr på, hvad der er af kandidater for partiet.

Plejer du at stemme?

Det er første gang, jeg har muligheden for at stemme.

Hvordan finder du ud af, hvad du skal stemme på?

Jeg følger med i medierne, og så har jeg talt en del med mine forældre og venner om, hvad der er af politiske holdninger. Jeg har ikke tænkt mig at stemme det samme som dem, men jeg synes, det er interessant at høre, hvad de har af holdninger. Jeg har altid interesseret mig for politik og har også været på nettet for at undersøge, hvad de forskellige partier står for.

Hvad lægger du vægt på, når du skal afgøre, hvem din stemme skal gå til?

Dem, som jeg lige nu tror, jeg kommer til at stemme på, går ind for, at unge under uddannelse skal have flere penge, og det er relevant for mig, da jeg gerne vil tage en uddannelse, når min barsel er slut. Så det er noget af det, jeg kigger efter. Jeg lægger også vægt på, at det er et parti, der har fokus på daginstitutionspladser, og at der er pædagoger nok, så de ikke stresser rundt, og så går jeg også op i, at de ældre har det godt, så for mig handler det nok mest om, at partiet har den almindelige lønmodtager i fokus.

Hvad skulle en politiker stå for, hvis vedkommende var optimal i forhold til dine interesser?

Det skulle være et parti, som havde indblik i, hvordan en hverdag ser ud for unge under uddannelse, så tingene kan hænge sammen økonomisk, selv om man er studerende, og så skulle partiets politik også interessere sig for de ældre borgere. Jeg har selv en farmor og farfar og taler med en af mine venners 95-årige mormor og kan bare høre, at hun savner, at hjemmeplejen har tid til en lille snak og tid til at gøre deres arbejde ordentligt. Det er ikke i orden, at der ikke er plads til den slags.

Hvad betyder det for dig at stemme?

Jeg håber på at kunne være med til at ændre lidt på nogle ting. Min far og jeg har altid haft heftige debatter om forskellige ting, og han har altid sagt, at hvis jeg ville ændre noget, så måtte jeg gøre noget. Jeg tænker, at hvis jeg ikke selv stiller op som kandidat, så må jeg stemme, hvis jeg vil gøre noget.