¨

Hund forsvundet i Sallerup: - Jeg har slet ikke sovet i nat

Sådan ser den fem måneder gamle chihuahua-papillon ud, som er forsvundet fra sit bur i Sallerup mellem Vordingborg og Næstved. Foto: Lotte Møller Kylov - privat

En chihuahua-papillon på fem måneder er forsvundet fra sit bur i Sallerup.

Et tomt hundebur.

Det var, hvad Lotte Møller Kylov kom tilbage til, da hun havde været væk fra sin lille hund i omkring tre-fire minutter for at ordne vasketøj i går formiddag i Sallerup mellem Vordingborg og Næstved.

Den lille hund, Jasmin på fem måneder, har været væk lige siden.

Hunden var placeret i et hundebur i forhaven på 110 centimeter i højden, da Lotte Møller Kylov sidst så den. Det er alt for højt for den en chihuahua-papillon til at springe over, vurderer ejeren.

Jeg er helt ødelagt. Jeg har slet ikke fået sovet i nat

Lotte Møller Kylov

- Men væk er hun. Jeg går ud på parkeringspladsen, og min mand kommer ud og spørger, hvad der sker, for jeg går og panikker, råber og tuder, siger Lotte Møller Kylov til TV ØST.

Hun konkluderer hurtigt, at nogen må have hjulpet hende over hegnet og taget hende.

- Jeg plejer altid at kunne høre, hvis der kommer nogen. Hun plejer selv at være meget god til at gø lidt, hvis der kommer nogen, hun ikke kender. Men i det her tilfælde har hun ikke gøet, fortæller Lotte Møller Kylov til TV ØST, der er tydeligt mærket af sin hunds forsvinden.

- Jeg er helt ødelagt. Jeg har slet ikke fået sovet i nat.

Delinger på sociale medier hjælper

Når uheldet er ude, og hunden er væk, skal man straks melde det til politiet og give Dansk Hunderegister besked, fortæller adfærdskonsulent fra Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen. Derudover kan man også selv begynde en efterlysning.

- Det bedste man kan gøre er, at gøre alle i lokalsamfundet opmærksomme på det. Del vellignende billeder af hunden og dens kendetegn på sociale medier og i lokale medier. Dansk Kennel Klub deler også gerne sådan nogle opslag, fortæller Lise Lotte Christensen. 

Læs også Fik stjålet sine hunde ved indbrud: Udlover dusør på 20.000

Hun fortæller samtidig, at der er flere ting, man kan gøre som hundeejer, for at gøre det sværere for en tyv at stjæle ens firbenede ven.  

- Man må ikke lade hunde, og det gælder både voksne, hvalpe, store og små, være alene i situationer, hvor du ikke kan holde øje med den, for eksempel uden for butikker. Man skal også sørge for, at hunden er lovpligtigt id-mærket med chip eller tatovering. Vi anbefaler også, at hunden ikke efterlades ubevogtet i en have tæt på en befærdet vej. 

I skrivende stund har Lotte Møller Kylovs oplsag med sin forsvundne hund 617 delinger på Facebook. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App