Hollandske turister strømmer til Møn

Efter en del omtale i hollandske medier er Møn blevet et populært rejsemål for nederlandske turister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Inden for kort tid har flere hollandske pressehold været forbi Møn. Først blev det sidste år til fire siders reportage om det stille liv på Østmøn i rejsemagasinet Volkskrant, og senest har et TV-hold fra programmet ”3 op Reis” været forbi.

Og det har haft positiv effekt på turismen på øen, skriver Sjællandske.

Camping Møns Klint har målt en stigning i antallet af hollandske gæster på 13 procent i denne sæson og en stigning på hele 60 procent i august. Og campingchefen Ole Eskling er ikke i tvivl om, at medieomtalen i de hollandske medier har haft indflydelse på turistboomet.

- Vi kan jo høre, når vi spørger dem, hvorfor de er kommet, så er det fordi, de har læst artiklen. Det er første gang, vi direkte kan se virkningen af den type omtale, siger han til Sjællandske.

 På samme tid er antallet af danske turister på øen faldet.

Tv-program giver fokus

Også hos VisitDenmark har man lagt mærke til den stigende opmærksomhed på Danmark hos turisterne. Det fortæller leder af Mette Rodenhui-Carlsen, leder af deres kontor i Holland.

Hun regner med, at ”3 op Reis”, der blev optaget i starten af august, kommer til at sætte endnu mere fokus på Møn – og Danmark generelt. Programmet besøger nemlig ikke kun Møn, men flere dele af landet.

- Danmark er forholdsvist ukendt for hollænderne som ferieland, og der er sådan en omtale utrolig vigtig- søndag aften i primetime med en halv million seere. Det betyder, vi får gentaget eksponeringen og får muligheden for at fortælle historien om Danmark, siger Mette Rodenhui-Carlsen til Sjællandske.

Hun er samtidig sikker på, at særligt Møn står stærkt, når turisterne skal vælge feriested. Møn er nemlig ”nok det stærkeste brand vi har i Østdanmark”, siger hun.