Her skal 17 kandidater kæmpe om pladserne

For første gang i mange år, er der decideret kampvalg mellem flere kandidater på forskellige lister til menighedsrådsvalget i Stege.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ret usædvanligt, når indbyggerne i Stege i år kan sætte deres personlige kryds på den kandidat, de helst ser blive valgt ind i det lokale menighedsråd. I mange år er den slags nemlig foregået ved et rent aftalevalg, som i 95 procent af de andre sogne i landet.

Men i år er det anderledes. To lister med i alt 17 kandidater stiller nemlig op til menighedsrådets i alt ni pladser, som skal besættes den 8. november.

Blandt andre Pia Hjort fra Stege Kirkes Liste krydser fingre for, at hun må være en del af menighedsrådet de kommende fire år.

- Det gør jeg af flere årsager, blandt andet fordi, jeg elsker kirken og jeg elsker personalet og jeg elsker det her menighedsråd, som har udført så mange flotte opgaver, siger Pia Hjort.

Hun bruger i dag allerede meget af sin fritid på frivilligt arbejde for menighedsrådet i Stege Kirke.

- Dét, der er vigtigt, er en moderne, relevant kirke, som samtidig holder fast i sine rødder og kan skabe ramme om et moderne liv, siger hun.

Udfordrer nuværende menighedsråd

I et menighedsråd styrer medlemmer blandt andet økonomi og står for drift af kirke, præstebolig også videre. Derudover ansætter de også kirkens medarbejdere. En anden kandidat til de arbejdsopgaver er Henning Larsen fra Samarbejdslisten. Her mener de, at de kan gøre et bedre stykke arbejde, end det nuværende menighedsråd.

- Jeg er ikke super religiøs, men det betyder noget for mig, at vi har en god og velfungerende kirke, og det vil jeg gerne bidrage til, forklarer Henning Larsen.

Han mener dog ikke, at der på trods af to lister og for mange kandidater til de ni pladser i Stege Menighedsråd, kommer til at gå for meget politik i den forud for valget.

- Vi venter og så ser vi, hvor meget valgkamp, der skal blive. Jeg tror ikke, det bliver stort og voldsomt, men selvfølgelig vil vi gerne gøre det gældende, at vi gerne vil i menighedsrådet, lyder det.

Sådan stemmer du

De borgere, der kan stemme til menighedsrådsvalget, vil cirka en uge før valget den 8. november modtage et valgkort. 

Valgkortet vil også indeholde informationer om, hvor der skal stemmes.

På valgdagen kan der stemmes mellem klokken 09.00 og 20.00.

For at kunne stemme til valget skal man være fyldt 18 år og være medlem af folkekirken.