Helikopter måtte hente fuld mand på vandet

Søværnets Operative Kommando måtte onsdag aften i luften for at lede efter en fuld mand, der ikke kunne komme tilbage til land med sin jolle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En beruset mand måtte sent onsdag aften ringe til sin kæreste efter hjælp, efter at han var sejlet ud i en jolle i Præstø Fjord.

Det skriver Ritzau.

Spottede jolle

Den 23-årige mand alarmerede fastlandet omkring klokken 22.30, og så begyndte Søværnets Operative Kommando (SOK) og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi eftersøgningen.

Kort efter midnat spottede en helikopter jollen, der vuggede rundt i fjorden. Og en båd blev sendt til stedet med en politimand om bord. Den 23-årige mand var kold efter at have været på vandet i fem til seks timer uden særligt meget tøj på, fortæller politiet.

- Han bliver bragt til sygehuset i Næstved, og vi får taget en blodprøve af ham, siger vagtchef Søren Østervig fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og tilføjer, at manden var godt beruset.

Kendt af politiet

Manden er i forvejen kendt af politiet, og han bliver nu sigtet for spiritussejlads. Senere skal det vurderes, om manden selv kommer til at betale regningen for at få SOK i luften. Vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falster Politi oplyser, at helikopteren koster omkring 80.000 kroner i timen.

- Det er altid en vurderingssag, om folk har opført sig så fjollet, at man vil forsøge at få dem til selv at betale, siger han til TV2 ØST.

/Ritzau