¨

Helikopter måtte hente fuld mand på vandet

Foto: TV ØST

Søværnets Operative Kommando måtte onsdag aften i luften for at lede efter en fuld mand, der ikke kunne komme tilbage til land med sin jolle.

En beruset mand måtte sent onsdag aften ringe til sin kæreste efter hjælp, efter at han var sejlet ud i en jolle i Præstø Fjord.

Det skriver Ritzau.

Spottede jolle

Den 23-årige mand alarmerede fastlandet omkring klokken 22.30, og så begyndte Søværnets Operative Kommando (SOK) og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi eftersøgningen.

Kort efter midnat spottede en helikopter jollen, der vuggede rundt i fjorden. Og en båd blev sendt til stedet med en politimand om bord. Den 23-årige mand var kold efter at have været på vandet i fem til seks timer uden særligt meget tøj på, fortæller politiet.

- Han bliver bragt til sygehuset i Næstved, og vi får taget en blodprøve af ham, siger vagtchef Søren Østervig fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og tilføjer, at manden var godt beruset.

Kendt af politiet

Manden er i forvejen kendt af politiet, og han bliver nu sigtet for spiritussejlads. Senere skal det vurderes, om manden selv kommer til at betale regningen for at få SOK i luften. Vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falster Politi oplyser, at helikopteren koster omkring 80.000 kroner i timen.

- Det er altid en vurderingssag, om folk har opført sig så fjollet, at man vil forsøge at få dem til selv at betale, siger han til TV2 ØST.

/Ritzau

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App