Har været på operationsbordet tre gange: Falckredderen kaldte Lasse pjevset

Lasse Jannerup kom voldsomt til skade med sit ben til Vordingborg Festuge, men en falckredder tog angiveligt ikke hans smerte seriøst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En lille kant blev en stor forhindring for 27-årige Lasse Jannerup fra Vordingborg under sidste uges festuge. Særdeles stor.

På vej op til en hæveautomat snublede han nemlig over kanten og landede meget uheldigt. Det kostede ham komplicerede brud på begge sider af knoglen ved det ene knæ og et knækket korsbånd.

Nu er Lasse Jannerup så indlagt på Nykøbing Falster Sygehus, er blevet opereret i benet tre gange og har udsigt den fjerde i morgen. 

Lasse Jannerup har svært ved at komme rundt efter sit fald.
Lasse Jannerup har svært ved at komme rundt efter sit fald. Foto: Privatfoto

Tager ham ikke seriøst

Men som om det ikke alt sammen var slemt nok, så beskriver den unge mand også en meget træls oplevelse med en Falckredder efter faldet. Festugens samaritter tilkaldte nemlig Falck, som ankom til stedet meget hurtigt.

quote Falckredderen tager det ikke så seriøst. Han siger først, at det nok bare er slaget, og at jeg er lidt for pjevset

Lasse Jannerup, Vordingborg

- Samaritterne får mig op på en båre og mast gennem pladsen til deres telt. Der forsøger de at køle knæet, men de besluttede ret hurtigt, at jeg skal på skadestuen. Jeg kan slet ikke bevæge mit ben, og derfor tilkalder de en ambulance, siger Lasse Jannerup til TV ØST.

Men den ene af Falckredderne tror angiveligt ikke rigtig på, at omfanget af Lasses skade er særligt stort.

- Falckredderen tager det ikke så seriøst. Han siger først, at det nok bare er slaget, og at jeg er lidt for pjevset. Han syntes, det ville være overkill at køre mig på sygehuset, når der kunne ske værre ulykker end det, der var sket med mig, fortæller han.

- Han synes, jeg skal tage en taxa. Så siger jeg i sjov, at jeg da også bare kan køre selv. Det giver han mig ret i, og så må jeg fortælle ham, at jeg altså ikke kan bevæge mit ben og slet ikke komme ned af båren igen.

quote Han synes, jeg skal tage en taxa. Så siger jeg i sjov, at jeg da også bare kan køre selv. Det giver han mig ret i

Lasse Jannerup, Vordingborg

Skal have morfin før røntgen

Falckredderen giver sig til slut og går med til at køre Lasse Jannerup på sygehuset, men ifølge Lasse selv nægtede redderen at give ham noget smertestillende undervejs. Han fastholdt, at det nok bare var slaget, der var skyld i smerterne.

Men på Nykøbing Sygehus viser det sig, at Lasse Jannerup skal have morfin, alene sådan at lægerne kan rette på benet og tage et røntgenfotografi. Og dét fotografi afslørede jo så, at der var flere brud i benet. 

Der er flere brud i benet, og så er korsbåndet knækket.
Der er flere brud i benet, og så er korsbåndet knækket. Foto: Privatfoto

Falck beklager oplevelsen

Lasse Jannerup har siden delt et Facebook-opslag om sin oplevelse, som et familiemedlem har delt på Falck Denmarks side på det sociale medie. Og her fremgår det tydeligt, at Falck tager oplevelsen seriøst.

quote Hvis det er foregået som beskrevet, er det en meget alvorlig sag og dybt beklageligt

Morten Jeppesen, kommunikationsdirektør, Falck

- Når vores medarbejdere rykker ud, så skal de selvfølgelig altid tage den tilskadekomne alvorligt, da han jo selv bedst ved, hvor ondt det gør. Det er aldrig 'for sjov', at man tilkalder en ambulance, og alle tilskadekomne fortjener selvfølgelig at blive hørt og taget seriøst. Derfor er vi rigtig kede af at høre om Lasse oplevelse, skriver en af deres medarbejdere.

Og til Ekstra Bladet bekræfter kommunikationsdirektør Morten Jeppesen fra Falck, at de ser nærmere på sagen.

- Vi er gået i gang med grundigt at undersøge hvad der er foregået. Hvis det er foregået som beskrevet, er det en meget alvorlig sag og dybt beklageligt, siger han til avisen.

Og det glæder da også Lasse Jannerup, at han bliver taget alvorligt.

- Det virker som om, de lytter. Det er dejligt, slutter han.