Per har brugt 2500 timer på at bygge mahognibåd: En hyldest til Hemingway

Per Rasmussen faldt pladask for forfatteren Ernest Hemingways berømte fiskerbåd "Pilar". Fredag kunne han søsætte sin egen selvbyggede båd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 - Det er rigtig dejligt!

Ordene kom fra tømrermester Per Rasmussen fra Nyråd. For fredag kunne han efter 2500 arbejdstimer og masser af mahogni søsætte sin syv meter lange motorbåd.

Det skete fredag formiddag i Sydhavnen i Vordingborg for øjnene af 30 venner og hjælpere, der har været med i skibsbygger-processen.

- Det er jo lidt en proces, der er slut. Jeg kommer ikke til at sejle så mange timer i den, som jeg har brugt på at bygge den. Men hvis jeg bare får halvt så meget glæde ved at sejle i den, som jeg har haft ved at bygge den, så er jeg glad, siger Per Rasmussen.

Blev blød i knæene

Per Rasmussen fik inspirationen på en rejse til Havana i Cuba, hvor han og hustruen Jette besøgte verdens mest berømte fiskerbåd: Forfatteren Ernest Hemingways "Pilar". Og for tømrermesteren var det et helt afgørende møde.

- Jeg fik det ligesom første gang, jeg mødte mig kone. Jeg fik en underlig fornemmelse i maven og blev helt blød i knæene, siger Per Rasmussen.

Sådan en skal jeg også have, sagde han til sig selv. Og fredag blev Caoba (spansk for mahogni) så søsat.

Hans gode ven, Søren Voigt Andersen, der har fulgt hele tilblivelsen på sidelinjen, er imponeret:

- Per er ekstrem dygtig og har undervejs opfundet, hvad han skulle bruge. Hvis man fraregner motor og elektronik er 95 procent af båden håndlavet. Selv håndvask og rat er drejet ud af mahogni, fortæller vennen.

Hvis en professionel bådbygger skulle bygge en båd magen til, ville det formentlig koste mellem 3 og 4 millioner kr.

Herunder kan du se tv-indslaget om Per Rasmussen og hans mahogni-båd.

Tømrermester Per Rasmussen fra Nyråd faldt pladask for forfatteren Ernest Hemingways berømte fiskerbåd