Håndværkere hjælper husejer med lån

Det er svært at låne penge til et hus, hvis du er over 70 år, og hvis du bor på landet. Derfor valgte håndværkere at låne Ebba Glud til renoveringen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ebba Glud var glad, da hun fik nøglen til sit drømmehus i Stavreby ved Præstø. Huset ligger lige ved vandet. Ude på Landet. Og så passer det perfekt til en person. Prisen var også en drøm. Det kostede kun 95.000 kroner. Men her stopper det så også.

Efter overtagelsen måtte Ebba Glud hurtigt indse, at hun ikke kunne istandsætte huset for de 300.000 kroner, hun selv havde. Derfor ansøgte hun Møns Bank og Realkredit Danmark om et lån på 200.000 kroner. Men hun måtte gå fra banken uden penge på kontoen. De ville simpelthen ikke låne nogen til hende, og her er grunden.

- Det var på grund af min alder og så beliggenheden. Og fordi de heller ikke vil låne til et hus, der ikke har en værdi på 500.000 kroner, siger Ebba Glud.

Og det har hun svært ved at forstå.

- Jeg synes det er uretfærdigt. Det er dumt, at de vælger at prioritere på den måde. Jeg har jo selv smidt 400.000 kroner i huset, så hvorfor vil de ikke låne mig sølle 200.000 kroner? fortsætter hun.

En hjælpende hånd

Uden penge kunne huset ikke blive færdigt, og renoveringen var allerede blevet sat i stå mange gange. Kort tid efter hun fik sit navn på postkassen, begyndte der at blive lavvandet i pengekassen. Udover at søge bank- og realkreditlån, søgte Ebba Glud også om hjælp hos venner og familie. Men midt i det hele fik hun en uventet besked fra håndværkerne. De fortalte nemlig Ebba Glud, at de ville låne hende de sidste penge, så huset bliver færdigt.

- Vi har ikke gjort så meget endnu. Men fordi vi er nået så langt med huset, blev vi enige om at gøre det færdigt, og så finder vi ud af det bagefter, siger murermester Ole Thorstensen fra Jungshoved Tømreren APS.

Han understreger dog, at det er første gang, at de vælger at færdiggøre et arbejde, der ikke bliver betalt med det samme. Derfor skal man altså ikke regne med, at det er fast kutyme i tømrerfirmaet.

Heldigvis for Ebba Glud blev hun en undtagelse, og hun regner med at flytte ind om under 14 dage.