¨

Handelsskole advarer forældre mod euforiserende stoffer

Brevet HHX i Vordingborg sendte til forældrene.

1 af 2

Uddannelseschefen for Handelsgymnasiet Vordingborg, Søren-Ole Andersen, har sendt et brev til forældre, hvor han advarer mod et problem med stoffer blandt eleverne.

I onsdags modtog forældre til eleverne på Handelsgymnasiet i Vordingborg et foruroligende brev fra uddannelseschef Søren-Ole Andersen. I brevet skriver han, at skolen er blevet opmærksom på flere elever, der eksperimenterer med stoffer.

- Her til morgen fandt vi blandt andet en gaspatron på skolens område, siger uddannelseschefen.

Og netop lattergas er ét af de euforiserende stoffer, som eleverne eftersigende har forsøgt sig med. Skolen har snakket med flere elever, som fortæller, at også amfetamin, ecstasy og hash bliver indtaget af de unge mennesker.

Missionen er at skabe positiv opmærksomhed omkring det. Så kan vi prøve at løse det i fællesskab, siger Søren-Ole Andersen.

Skolen tilbyder hjælp

- Vi ville ikke have sådan noget på vores skoler, men vi føler også vi har et vist ansvar, siger Søren-Ole Andersen.

Det ansvar påtager handelsgymnasiet sig ved, blandt andet at udsende brevet, men også ved at tilbyde hjælp til de elever, som benytter stofferne.

- Vi har sendt det ud for at tage ansvar og fortælle forældrene, at de skal være opmærksomme og hjælpe til, lyder det fra Søren-Ole Andersen.

Skolen inddrager også Vordingborg Kommunes Center for Rusmidler, som kan hjælpe med ekspertise til eksempelvis afvænning og forebyggelse mod misbrug.

Positivt modtaget

Der bliver ikke udsendt advarsler, men derimod er det et krav fra skolen, om at eleverne tager i mod den hjælp, de bliver tilbudt.

- Missionen er at skabe positiv opmærksomhed omkring det. Så kan vi prøve at løse det i fællesskab, slutter uddannelseschefen af.

Efter brevet blev sendt ud, så har skolen modtaget mange positive tilkendegivelser fra forældre, der er glade for at blive gjort opmærksomme på det.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App