Hærværk plager Præstø – borgmester vil have forældrene på banen

Gennem længere tid er borgerne i Præstø blevet generet af hærværk og drengestreger på blandt andet busstationen.  

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Graffiti, væltede møbler og svineri i offentlige rum har længe været et problem i Præstø.

Mandag morgen var den gal igen. Nogen havde smurt smør ud over gulvet i ventesalen på busstationen, og der lå affald spredt ud over gulvet.

- Det ligner en mindre krigszone. Det er møgirriterende, at man sidder hernede og ikke behandler tingene ordentligt.

quote Det er selvfølgelig ikke kommunens ansvar, at nogle unge laver ballade. Det er forældrenes ansvar

Mikael Smed (S), borgmester, Vordingborg Kommune

Sådan siger Claes Elkjær, da han mandag morgen ser venteværelset, hvor gulvet stadig er glat af smør. Han sidder i stedet ude og venter på bussen. Han forklarer, hvordan en mindre gruppe unge ofte hænger ud i ventesalen, og mener, at det er forklaringen på både rod og hærværk på busstationen.

Forældrenes ansvar

Sagen om drengestreger og hærværk i Præstø er for længst endt på borgmesterens bord. Her har repræsentanter for kommunen, skolerne og politiet (SSP) så sent som torsdag aften holdt et møde om situationen i byen.

- Der er helt klart nogle problematikker omkring Præstø, hvor der begås dumme ting omkring busstationen og her i weekenden også Multicenteret, ligesom der på stranden er brændt et borde-bænke sæt af, siger borgmester Mikael Smed (S) fra Vordingborg Kommune.

Artiklen fortsætter under billederne.

Sådan så det ud lørdag i Multicentret i Præstø.
Sådan så det ud lørdag i Multicentret i Præstø.
Foto: Helle Tina Olsen
Sådan så det ud lørdag i Multicentret i Præstø.
Sådan så det ud lørdag i Multicentret i Præstø.
Foto: Helle Tina Olsen

Situationen har i grupper på Facebook ført til kritik af kommunen, hvor nogen ikke mener, at kommunen har nok tilbud til de unge.

Borgmester: Det er ikke kommunens ansvar

Den kritik byder Mikael Smed dog ikke ind på.

- Det er selvfølgelig ikke kommunens ansvar, at nogle unge laver ballade. Det er forældrenes ansvar. Men når det er sagt, så kan vi faktisk gøre noget gennem SSP-samarbejdet. Det skal vi nu til at arbejde med, siger han.

Han mener også, at man kan se på tilbuddene til unge i Præstø.

- Man kan altid spille spørgsmålstegn ved, om der er nok at lave. Det ligger jo ligefor at tro, som det hævdes på Facebook, at det er unge, der står bag. Men vi ved det jo faktisk ikke. Og et faktum er det jo, at det kun er et fåtal, der er involveret i det her. Men vi skal også se på, om vores tilbud favner de her unge, siger han.