Hængt ud i 'Top Gear': Nu svarer Præstø-firma igen

'Top Gear's test er urealistiske, mener Præstø-firmaet bag den udskældte Zenvo-sportsvogn, som nu håber på, at bilen bliver testet på ny under bedre forhold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Den er langsommere end en Ford Focus. Den er dansk, den er orange, og den er genetisk ubrugelig. Det undrer mig, at de ikke kalder den en giraf og skyder den!

Sådan lyder den hårde vurdering fra tv-vært Jeremy Clarkson i det seneste afsnit af det populære BBC-bilprogram 'Top Gear', da han og resten af holdet udsætter den danskproducerede sportsvogn Zenvo ST1 for test og efterfølgende 'slagter' den for åben skærm.

Indtil nu har firmaet Zenvo Automotive fra Præstø forholdt sig tavst til tv-programmets hårde kritik, men nu tager det bladet fra munden.

 

304 kilometer i timen

I en email til tv2.dk afviser firmaet kritikken og beskriver, hvordan det mener, at 'Top Gear's test er særdeles urealistiske og derfor ikke giver et retvisende billede af, hvad luksusbilen kan.

- To uofficielle test blev lavet af Top Gear under optagelserne. For det første nåede bilen 304 kilometer i timen - begrænset den lige del af banens længde - og det er den højeste hastighed, der er målt på 'Top Gear's testbane i nyere tid.

- For det andet registrerede 'Top Gear' en accelerationstid på 2,69 sekunder fra 1-100 kilometer i timen på fugtig asfalt. Disse resultater er ikke medtaget i showet.

 

Optagelser lavet på regnfuld dag

- I stedet præsenterer Top Gear en omgangstid med 'The Stig', der er foretaget på en dag, hvor bilkørsel var frarådet flere steder i Storbritannien på grund af lave temperaturer og ekstrem regn. Vejrforholdene og mængden af vand på banen betød, at bagdækkenes trækkraft var kraftigt reduceret, og det resulterede i en omgangstid, som ikke afspejler bilens virkelige potentiale under tørre forhold, skriver Zenvo Automotive.

Jeremy Clarkson fortæller i programmet, at Zenvo-sportsvognen er for primitivt udført - blandt andet med konventionelle støddæmpere og et tungt stålkarosseri. Desuden oplever 'Top Gear'-folkene, at køretøjet er decideret farligt at køre i: Bremserne svigter, og bilen bryder i brand, så den skal sendes til reparation i Danmark.

Men også her mere end antyder Zenvo Automotive, at testpersonerne selv bærer en del af skylden.

- Under første besøg, udbrændte bilens kobling efter en time med ekstrem drifting af 'Top Gear'-folkene. Under det andet besøg, brød en defekt luftkøler i brand efter mere end times intensiv testkørsel ved høj fart, hvor der blev brugt 50 liter brændstof.

- Kilden til branden er en defekt ventilator, som er leveret af en anerkendt leverandør til bilindustrien. Efter denne hændelse gennemfører Zenvo Automotive grundige test af alle ventilatorer, inden de bliver monteret i bilerne.

Zenvo Automotive ser nu frem til at få lavet en mere realistisk omgangstid under tørre vejrforhold.

/ritzau

 [video:http://www.youtube.com/watch?v=7HyEORuSN6w]