Gratis førstehjælpskursus i Kalvehave

hele weekenden har lokale beboere kunnet komme til gratis førstehjælpskursus i Kalvehave. Det er Kalvehave-spejderne, der står bag arrangementet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgere, spejdere og førstehjælpsdukker samlet på Kalvehalve Skole. Her har Kalvehave-spejderne har nemlig inviteret lokalsamfundet til gratis førstehjælpskursus.
 
-  Vi har valgt at lave det her førstehjælpskursus, fordi vi synes, at det er vigtigt, at så mange som muligt kan det her førstehjælp, siger Julie Petersen, der er spejderleder hos Kalvehave-spejderne. 
 
Masser af tilmeldte
 
Omkring 150 borgere fra Kalvehave, Langebæk og Møn har takket ja til tilbuddet om at deltage i en række førstehjælpskurser på skolen. Kurset er arrangeret af spejderne, betalt af Trygfonden og gennemført af Røde Kors.
 
- Det er vigtigt, at når man bor i et udkantsområde, at alle er i stand til at kunne hjælpe hinanden. Så selv de unge mennesker synes jeg også er vigtigt, at de lærer at genoplive, siger Arne Holdensen, der er instruktør hos Røde Kors. 
 
Efter to dages kursus er 150 nye førstehjælpere uddannet i Kalvehave. En præstation, som spejderne kan være stolte af.
 
- Jamen jeg håber selvfølgelig, at de lige tager et hjertestop i stiv arm og får folk op at stå igen. Men i hvert fald at de tør gøre noget ved, siger Julie Petersen.