¨

Græskarmænd i byen

Foto: TV ØST

I dag dukkede 92 græskarmænd op i bybilledet i Vordingborg. Bag produktionen står elever fra Produktionsskolen Strømmen i Vordingborg.

Slid og slæb

I fire uger har elever fra produktionsskolen knoklet for at få græskarmændene færdige til efterårsferien. I dag kom de så på gaden.

- Det har til tider været anstrengende men også rart at have noget at lave. Vi har virkelig fået noget fra hånden, og det har også været sjovt, siger Patrick Urban Spenner.

Det hårde slæb har ifølge Patrick Spenner været det hele værd. For i sidste ende handler det for ham om at gøre noget godt for børnene.

- Jeg håber det bringer lidt sjov i gaden, og at børnene kan lide det. Det er jo dem vi gerne vil glæde, siger Patrick Spenner.

Aktiv handelsforening

Det er Farmorhuset, der står bag initiativet. De havde først bestilt omkring tyve græskarmænd til sig selv i forbindelse med aktiviteter i efterårsferien. Græskarmændene skulle bruges som pynt, mens børnene kunne skære rigtige græskar i Farmorhuset.

- Vi sagde ja til at lave dem, da de kontaktede os fra Farmorhuset. Vi synes, det var en super sjov ide, og vores elever har gået meget op i det. Vi har også tre personer i praktik deroppe i øjeblikket. Så på den måde samarbejder vi, siger Claus Jensen, faglærer på Produktionsskolen Strømmen i Vordingborg.

Men gode ideer kommer sjældent alene. Derfor stod produktionsskolen pludselig med en bestilling på samlet set 92 græskarmænd til bybilledet. Det var resten af byens handelsliv der gerne ville være med i projektet. 

Sjov for børnene

Selvom græskarmændene skal bruges som gadepynt i ferien, har de også et helt andet formål. Børnene kan komme og vælge, hvilken de synes er den flotteste, og samtidig kan de lede efter en helt bestemt græskarmand.

- Vi har lavet en Holger, som ham fra find Holger bøgerne. Ham kan børnene så finde og være med i en konkurrence som handelsforeningen står for, siger Patrick Spenner.

Men man kan ikke vide sig sikker på, hvor Holger er, da han bliver flyttet hver dag, forklarer Patrick Spenner.

Kun for medlemmer

Græskarmændene er dog kun for medlemmer af handelsforeningen i Vordingborg. Så på den måde er tanken også, at borgerne kan se, hvilke butikker der støtter op om handelslivet i byen, forklarer Formand for Handelsforeningen Søren Pedersen

- Det er vigtigt for byen med en aktiv handelsforening. Samtidig synes vi, at det her er lidt sjovere end en plastic hoppeborg. Vi vil være bedre til at sætte fokus på oplevelser, så det er tanken med projektet, siger Søren Pedersen.

02:27 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App