¨

Godt skuespil i ny dansk komedie fra Præstø er ikke nok for anmelderne

Filmen "Ninna" havde snigpremiere i Præstø, hvor den også er optaget. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Generelt får skuespillet i filmen "Ninna" god kritik. Men de øvrige dele af filmen imponerer ikke anmelderne.

Det er ikke rosende ord, der er flest af fra anmelderne, efter at de har set den nye danske komedie Ninna.

Berlingske-anmelder Stephanie Caruana mener, at der er "ret meget" galt med den nye komedie, der er instrueret af Hans Fabian Wullenweber og har Susanne Juhàsz i hovedrollen.

Susanne Juhàsz går "frygtløs til biddet som Ninna og får gode nuancer frem", men det er ikke nok til at overbevise anmelderen om at give mere end to stjerner til filmen, der "aldrig bliver helt forløst".

"Filmen er ikke mere end en god idé"

Filmen tager sit udgangspunkt i den sydsjællandske by Præstø. Her arbejder Ninna på en grillbar, men da hendes søn, Dennis, flytter hjemmefra, falder hendes verden sammen.

Anmelder for Politiken Nanna Rasmussen mener, at filmen "ikke formår at blive mere end en god idé og et sjovt manuskript". Det er nok til tre stjerner fra anmelderen.

Hun kritiserer især, at filmen har travlt med "at dyrke flæskestegsromantik".

Kærlighedshistorien i filmen er ifølge Nanna Rasmussen klistret på.

Artiklen fortsætter under billedet.

Filmen "Ninna" har Susanne Juhàsz i hovedrollen, som får ros for sit skuespil af Jyllands-Postens anmelder Katrine Sommer Boysen. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Berlingskes anmelder mener, at det er en "sær romance", der udspiller sig i filmen.

Tempoet er langsomt, replikkerne tydeligt skrevne, ikke talte, og stilistisk minder filmen om noget, der hører starten af nullerne til

Nanna Rasmussen, anmelder, Politiken

Derudover mener Politiken-anmelderen, at filmen er "æstetisk grim at se på" og kritiserer yderligere:

- Tempoet er langsomt, replikkerne tydeligt skrevne, ikke talte, og stilistisk minder filmen om noget, der hører starten af nullerne til.

Anmelder roser skuespillet

Jyllands-Postens anmelder Katrine Sommer Boysen er noget mere positiv end sine kolleger. Hun kvitterer med fire stjerner og roser især skuespillet.

Rex Leonard, som spiller sønnen Dennis, "imponerer med sin ungdommelige sårbarhed", lyder rosen. Derudover gør Susanne Juhàsz det godt i hovedrollen.

Hun "indtager figuren Ninna med en så voldsom overbevisning, at man som publikum ikke kan undgå at blive draget af hende".

Jyllands-Postens anmelder slutter med at konkludere, at "Ninna" er en "velspillet og velskabt dansk film at lune sig på i efterårskulden".

Filmen har premiere i danske biografer 7. november.

VIDEO: TV2 ØST var med, da der var snigpremiere på Ninna i weekenden.

03:03 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App