Godsejer trukket ind i kæmpe skunksag

Peter Oxholm Tillisch, der er hofjægermester og godsejer, er blevet draget ind i den største skunksag i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politis historie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En avlsbygning til Øbjerggård Gods i Køng ved Vordingborg er blevet brugt til at dyrke skunk i. Det stod klart, da Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi onsdag gjorde det hidtil største fund af skunkplanter i politikredsens historie.

Dermed bliver hofjægermester og godsejer af Rosenfeldt, Peter Oxholm Tillisch, ganske ufrivilligt trukket ind i sagen, der tæller hele 2030 skunkplanter, skriver Sjællandske. Onsdag blev han ringet op af politiet, der fortalte, at det var på vej til godset.

- Jeg var i Jylland, da jeg fik opkaldet. Jeg anede ingenting. Og betjenten fortalte, at der var mistanke om, at der foregik alvorlig kriminalitet på stedet, siger godsejeren til avisen.

Ville uvide lejekontrakten

3 personer blev anholdt - 2 serbere på henholdsvis 27 og 34 år og 1 dansk 41-årig mand. Sidstnævnte havde lejet sig ind hos godsjeren og ringede en dag for at høre om muligheden for at udvide lejekontrakten til også at gælde avlsbygningen. Han forklarede, at den skulle bruges til værksted og opmagasinering, og Peter Oxholm Tillisch sagde ja.

De 3 anholdte blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør og blev alle sammen varetægtsfængslet i 4 uger. De 2 serbere nægter sig skyldig, mens danskeren erkender sig delvist skyldig.

Politiet vurderer, at de 2030 skunkplanter kunne have været omdannet til 93,3 kilo skunk. Antager man, at prisen på 1 gram skunk er 50 kroner, ville bagmændene have kunne fået 4,6 millioner kroner ind på at sælge deres vare.