Gode råd: Sådan slipper du for frostsprængte vand- og varmerør

Mange husejere har i dag opdaget, at frosten har ødelagt et vand- eller varmerør. Få gode råd til, hvordan du undgår store VVS- og vandregninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når temperaturen sniger sig over frysepunktet, så går humøret til gengæld i minus for en del boligejere, og på en dag som denne så har VVS’erne her i regionen nok at se til.

For når plusgraderne kommer, så begynder vandet nemlig at pible, løbe og fosse, og det også hos dem, der har fået frostsprængte vand- eller varmerør.

- Folk glemmer at have varme på alle radiatorer og de glemmer at få tømt vandrørene de steder, hvor der ikke er frostsikret, fortæller Jesper Krog, der er VVS-svend hos firmaet VVSøren i Vordingborg.

TV ØST møder ham i Vordingborg, mens han er i gang med en typisk opgave på et hus, hvor der ikke er lavet ordentlig frostsikring.

- Det bliver dyrt

Vandtilførslen til en udendørs bruser til en svømmepøl er ikke blevet koblet fra, og derfor er lukkemekanismen i vandhanen blevet sprængt af frosten, så vandet har stået og fosset ud i to døgn

- Jeg tør ikke sige, hvad der kommer til at stå på vandregningen, men det bliver dyrt i hvert fald, siger han.

Herunder kan du se Jesper Krogs gode råd til boligejere.

Bolius' hjemmeside kan du desuden finde flere gode råd til, hvordan du sikrer bolig og sommerhus, og hvad du skal gøre, hvis du vil sikker på, at din boligforsikring dækker.

Ovenover kan du se videoen med Jesper Krogs gode råd til boligejerne.

Her er VVS’er Jesper Krogs fem råd til boligejerne: