Glade svømmere tilbage i vandet - har kæmpet for at holde motivationen ved lige

Det er svært at svømmetræne andre steder end i vandet. Derfor var gensynets glæde med svømmehallerne mandag stor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden midten af marts har vandet i landets svømmehaller stået spejlblanke hen uden en eneste krusning fra ivrige svømmere. Men med tredje fase i genåbningen kan motionisterne i de store bassiner nu vende tilbage. 

Det sker blandt andet i DGI Huset Vordingborg.

quote Svømmerne har kæmpet for at holde motivationen ved lige

Camilla Nordhald, formand, Vordingborg Svømmeklub.

- Vi har glædet os utrolig meget til at komme i vandet i dag (mandag, red.). Det har været nogle meget lange måneder, hvor svømmerne har kæmpet for at holde motivationen ved lige. Det vil jeg sige, de har klaret supergodt, siger Camilla Nordhald, formand for Vordingborg Svømmeklub.

Hun forklarer, at svømmerne har lavet fysisk træning som løb og styrketræning for at veje op for den manglende svømmetræning.

- Og så har vi også i den første tid af corona-nedlukningen lavet noget træning over de sociale medier for at holde en form for fællesskab ved lige.

Vigtigt at komme igang

Men ifølge svømmeformanden er der ingen tvivl om, at vandet er svømmernes rette element.

- Vi har glædet os utrolig meget til at komme i vandet i dag, det har været nogle meget lange måneder, siger Camilla Nordhald, formand for Vordingborg Svømmeklub.
- Vi har glædet os utrolig meget til at komme i vandet i dag, det har været nogle meget lange måneder, siger Camilla Nordhald, formand for Vordingborg Svømmeklub. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

- Det har en stor effekt at være i vandet. For en svømmer er det meget vigtigt, at man har den korrekte vandføling, og den mister man selvfølgelig, når man ikke kan træne i vandet.

For uanset, hvor meget fysisk træning man laver ved siden af svømmebassinet, så vil det altid være den tekniske træning i vandet, der kan gøre den sidste forskel, pointerer Camilla Nordhald.

- Derfor er det vigtigt, vi er kommet i gang igen.

Ens andet hjem

Freja Petersen er elitesvømmer, men den lange pause kan mærkes på kroppen, fortæller hun under en kort pause ved mandagens træning.

- Det er en helt fantastisk oplevelse at komme i vandet, efter hvad der føles som mere end en meget lang sommerferie. Det føles lidt tungt, men det er bare dejligt at være tilbage i vandet, siger hun og tilføjer:

- Det er ens andet hjem, fordi man bruger så meget tid her.

Freja Petersen er elitesvømmer og har længtes efter dagens genåbning.  Det er ens andet hjem, fordi man bruger så meget tid her.
Freja Petersen er elitesvømmer og har længtes efter dagens genåbning.  Det er ens andet hjem, fordi man bruger så meget tid her. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Foruden svømmehaller har også træningscentre og andre indendørs idrætsaktiviteter fået lov til at slå dørene op igen fra mandag.