Gerningsmænd raserede tankstation og autoværksted - 14 biler ødelagt

Natten til søndag blev ruderne på 14 biler smadret ved Møns Auto i Stege. Politiet mener, at gerningsmændene har begået hærværk andre steder i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

14 biler fik smadret ruderne foran autoforhandleren Møns Auto i Stege i de sene nattetimer omkring klokken 2.30 og 3.30 mellem lørdag og søndag. 

Derudover blev ruden til butikkens udstillingslokale også smadret.

Sagen er allerede sat i forbindelse med to lignende hærværksepisoder i Stege natten mellem lørdag og søndag. Det oplyser fungerende politikommissær i lokalefterforskning Vordingborg, Thomas Klein.

- En times tid efter indbruddet hos autoforhandleren sker der et indbrud på en Shell-tank i området, hvor en stor tre gange tre meter rude smadres. 

Læs også
Nedlagt hotel stod i flammer
Læs også
Nedlagt hotel stod i flammer

- Derudover blev der begået hærværk og indbrud i et boligselskabs lokaler i Storegade, hvor der blandt andet også er blevet stjålet noget slik, siger han.

Og netop noget lignende slik blev fundet på de andre gerningssteder, oplyser den fungerende politikommissær. 

To gerningsmænd

Politiet antager, at der er tale om to gerningsmænd, som er slanke og spinkelt bygget og mellem 15 år og 20 år. 

Ud fra videoovervågning af både Shell-tanken og autoforhandleren har politiet kunne konstatere, at den ene af de to gerningspersoner er en mand. 

20171220-131535-L-1920x1277we
Læs også
Rasende nabo fyrede flæskesteg gennem vinduet
20171220-131535-L-1920x1277we
Læs også
Rasende nabo fyrede flæskesteg gennem vinduet

Ifølge Thomas Klein, antager politiet, at gerningsmændene er cyklet rundt mellem gerningsstederne, hvilket med stor sandsynlighed betyder, at gerningsmændene ikke er særligt gamle. 

Politiet vil nu efterforske sagen ud fra flere teorier for at opklare, hvem der har begået hærværket. 

- Vi har afsøgt områderne for DNA og følger på nuværende tidspunkt flere ting for at finde frem til gerningsmændene, siger Thomas Klein. 

Hoppede på en af bilerne

Ejer af Møns Auto, Jacob Nielsen fortæller, at de først opdagede hærværket op ad formiddagen søndag. 

Herefter meldte de hærværket til politiet og kunne se på deres overvågning, at det var en gruppe unge, som havde begået forbrydelsen.

- Vi kunne se på videoen, at de brugte et værktøj til at smadre ruderne på 14 af bilerne, og at de hoppede på taget af en af dem. Derudover smadrede de også ruden ind til vores udstillingslokale.

20190429-142240-1-1920x1277we
Læs også
Flere biler udsat for hærværk
20190429-142240-1-1920x1277we
Læs også
Flere biler udsat for hærværk

Jacob Nielsen fortæller, at tre eller fire af bilerne er blevet totalskadede efter søndagens hærværk.

- Det er selvfølgelig ikke særlig godt. Særligt fordi, det er vores kunders biler, de har smadret. Men nu må vi have fat i forsikringen, og så må vi se på at få fikset kundernes biler først og så vores egne bagefter.

Ifølge Jacob Nielsen, er han stadig i gang med et større oprydningsarbejde, da det vil tage mange timer at gøre hver enkelt bil ren efter glasset fra de smadrede ruder.