¨

Gartneriejer: - Vi har protesteret uden held

Ole Olsen, ejer af Masnedø Gartneri, har forsøgt at protestere over ekspropriationen - men uden held. Foto: Jacob Linddahl - TV ØST

Ole Olsen ejer Danmarks største gartneri på Masnedø, som nu må lade livet til fordel for den nye Storstrømsbro. Han er ked af at skulle lukke.

Det er vemodigt, at Danmarks største gartneri, Masnedø Gartneri, må dreje nøglen om, når sæsonen slutter.

Gartneriet må nemlig lade livet, fordi den nye Storstrømsbro går lige igennem området. Derfor er gartneriet blevet eksproprieret af Vejdiektoratet.

- Det er trist. Vi har en forretning, som kører rigtig godt, og så bliver grundlaget bare fjernet. Vi har protesteret uden held, så nu handler det bare om erstatningens størrelse, siger ejer af Masnedø Gartneri, Ole Olsen, til TV ØST.

River ned til december

Gartneriet har hvert år produceret omkring 12 millioner agurker og 3.000 ton tomater. Der har gennem tiden været mellem 15 og 120 medarbejdere afhængigt af sæsonen. 

Læs også Ny Storstrømsbro koster Danmarks største gartneri livet

- Lige nu har vi meget få medarbejdere, men det hænger sammen med, at processen med ekspropriation har været i gang i fire år. De sidste to år har vi indskrænket vores produktion, fordi kunderne søger andre steder hen, siger Ole Olsen.

Det har han dog fuld forståelse for.

- Når det handler om så store mængder grøntsager, så er kunderne nødt til at være på den sikre side. Derfor er de nødt til at gå andre steder hen, siger gartneriejeren.

Vejdirektoratet begynder nedrivningen af gartneriet til december. Ole Olsen skal være ude til nytår.

Hvad er ekspropriation?

Ekspropriation er et ejerskift, der finder sted, når offentlige myndigheder overtager privat ejendom.

Der kan være tale om både stat, regioner, kommuner og offentlige institutioner.
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App