¨

Fuld søofficer så syner

Foto: TV ØST

En tidligere søofficer ringede i nat til politiet, fordi han mente at kunne se et skib i havsnød. Han havde dog ikke havudsigt og var en anelse beruset.

Det gik måske lidt for hyggeligt for sig hos en tidligere søofficer fra Ulvshale på Møn i nat. I hvert fald havde han fået sig nogle genstande og mente ved 2-tiden, at han kunne se et skib i havsnød.

- Vi fik meldingen fra Søværnets Operative Kommando. Anmeldelsen lød godt nok lidt underlig, og anmelderen lød også en anelse sprituspåvirket, men selv om man har drukket, kan man jo godt få øje på et skib i havsnød, så vi er nødt til at tage sådan en melding alvorligt, fortæller vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Flemming Hartmann.

SIgtet for misbrug af faresignal

En patrulje kørte ud til manden, men meldte efterfølgende tilbage, at han slet ikke kunne se havet fra sit hjem, og at det efter en snak med ham lod til, at der ikke var noget skib i fare. 

- Han var nok i en tilstand, hvor han ikke skulle have ringet til politiet, og han er nu blevet sigtet for misbrug af faresignal, siger Flemming Hartmann til TV2 ØST.

Hverken Søværnets Operative Kommando eller politiet nåede at sende redningsmandskab ud og lede efter det omtalte skib. Den tidligere søofficer risikerer dog en bøde eller fængsel i op til 3 måneder for sin anmeldelse.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App