Frygter social dumping: Minister i samråd om Stormstrømsbroen

Italienske entreprenører skal stå for byggeriet af Storstrømsbroen. Nu trækker Socialdemokratiet ministeren i samråd i frygt for social dumping.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Byggeriet af den nye Storstrømsbro står lige for døren. 

Men det har også sat nogle tanker i gang hos Socialdemokrateriet og Enhedslisten. Vejdirektoratet har nemlig valgt italienske entreprenører til den omfattende opgave. 

Og det har fået socialdemokraterne til at hive beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i samråd, skriver Sjællandske. For hvordan vil han sikre løn- og arbejdsforhold, når byggeriet går i gang? 

- Forholdene på byggeri i Danmark skal være danske løn- og arbejdsvilkår. Men det er svært for blandt andre sydeuropæiske virksomheder at finde ud af - det så vi tydeligt med Metro-byggeriet, og den danske model (med overenskomst og ret til organisering, red.) er ganske ukendt. Det vil vi gerne kommet i forkøbet, siger Lennart Damsbo Andersen, der er valgt til Folketinget i Sjællands Storkreds, til avisen.

Bro til højhastighedstog

Storstrømsbroen forbinder Sjælland med Falster via Masnedø og indgår som en central del af opgraderingen af jernbanestrækningen mellem København og Rødby og videre til Femern Bælt-forbindelsen.

Broen bygges til højhastighedstog i to spor og en to-sporet landevej med gang- og cykelsti. Den vil med sine fire kilometer i længden og 100 meter i højden være Danmarks tredjestørste bro efter Øresundbroen og Storebæltsbroen.

Broen forventes at være klar til biltrafikken i 2022 og jernbanetrafikken i 2023.

Den samlede pris for projektet inklusiv nedrivning af den eksisterende Storstrømsbro er ca. 4,1 milliard kroner.