¨

Frivillige leder efter forsvundne Vibeke - sidst set lørdag

En privat gruppe borgere leder tirsdag efter 73-årige Vibene Høien i Vordingborgområdet. Foto: Privat

En privat gruppe borgere leder tirsdag efter 73-årige Vibene Høien i Vordingborgområdet. Foto: Privat

1 af 2

En gruppe frivillige søger tirsdag efter den 73-årige forsvundne Vibeke Høien, der har været meldt savnet siden torsdag. 

- Jeg kunne ikke forstå, at der ikke var nogen der ledte efter hende. Så jeg organiserede vores egen eftersøgning på Facebook. 

Sådan siger Karina Steffensen fra Nørre Alslev. Hun står i spidsen for den gruppe på 25 frivillige, leder leder efter 73-årige Vibeke Høien. De frivillige har tirsdag revet en dag ud af kalenderen for at lede efter den forsvundne kvinde flere steder i Vordingborg-området. 

Jeg arbejder selv i hjemmeplejen, og der er ikke noget værre, end hvis man mangler en borger

Karina Steffensen

- Vi har delt os op i tre hold, og vi har afsøgt sydhavnen og Masnedø og et par andre steder, fortæller hun. 

Den 73-årige Vibeke Høien lider af demens, og hun har tidligere flere gange forladt plejehjemmet Solvang i Vordingborg, hvor hun bor. Her er hun blandt andet blevet fundet på Falster, hvor hun er kommet frem ved at følge jernbanen. Hun har været meldt savnet siden torsdag, hvor politiet også indledte en større eftersøgning.

- Jeg arbejder selv i hjemmeplejen, og der er ikke noget værre, end hvis man mangler en borger. Vi afsøger så områderne så godt som vi kan. Vi har jo ikke prøvet det før, fortæller Karina Steffensen. Hun oplyser, at de frivillige ikke har en familiemæssig relation til Vibeke Høien. 

- Hun er kun iført en tynd jakke, så det gælder om at få hende fundet, siger Karina Steffensen.

  Foto: Privat

Koordineret med politiet 

Eftersøgningen er overordnet set koordineret med politiet, der er i gang med deres egen eftersøgning og efterforskning af sagen. 

- Vi leder efter hende med hunde i flere områder omkring Vordingborg, hvor hun måske kunne være blevet væk, fortæller Flemming Hartmann, der er leder af hundeafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.  

De er velkomne til at lede, så længe de overholder den private ejendomsret

Flemming Hartmann. leder af hundepatruljen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Et vidne har set Vibeke Høien handle i Lidl lørdag - og derfor mener politiet også, at hun fortsat kan være i området. 

- Indtil nu har vi ledt de mest oplagte steder med hunde – men uden held. Samtidig er efterforskere i gang med at undersøge, om der kan være spor, der kan indikere, hvor hun kan være, siger Flemming Hartmann.  

Artiklen fortsætter under billedet.

Vibeke Høien i det oprindelige billede, der er frigivet af politiet. Foto: Privatfoto

Han hilser den frivillige eftersøgning velkommen. 

- De frivillige leder på eget initiativ og organiserer det selv. Det er ikke sådan at vi har udpeget særlig gode områder, som de kan lede i. De er velkomne til at lede, så længe de overholder den private ejendomsret. Samtidig er vi rigtig glade for, at de koordinerer det med os, så de ikke ødelægger mulighederne for at hundene kan afsøge i et område, siger Flemming Hartmann.  

Hvis du ser Vibeke Høien eller har andre nyttige oplysninger i sagen, kan politiet træffes på telefon 1-1-4. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App