Fragtskib trukket fri: Masnedsundbroen genåbnet

Det lykkedes lørdag eftermiddag for slæbebåde at få trukket det fragtskib, der fredag kolliderede med Masnedsundbroen, væk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var slæbebåden Fenja, der lørdag omkring klokken 13 landede ved broen.

Her kunne den sætte en trosse fast i det fragtskib, der fredag eftermiddag ramte ind i siden af broen og lagde sig på tværs.

Lørdagens forsøg på at fritrække skibet Rix Crystal gik med væsentlig mere succes end det, der tidligere var blevet sat ind. Natten til lørdag forsøgte en mindre slæbebåd nemlig det samme, men her rokkede skibet sig ikke ud af stedet.

Og selv da den mindre båd lørdag eftermiddag fik assistance af det nye og stærkere fartøj, så var arbejdet dog vanskeligere end først antaget. Ifølge politiet var der flere faktorer, der her spillede ind.

- Skibet havde åbenbart fået sat sig fast på en sandbanke, og der var samtidig rigtig kraftig strøm, der førte skibet mod broen. Og så kunne det se ud som om, at nogle af de pullerter, der skulle beskytte broen, havde fået sat sig fast i skibet i stedet, fortæller vagtchefen. 

Først omkring halvanden time efter de to slæbebåde i fællesskab begyndte deres arbejde, var skibet bugseret væk.

Det 80 meter lange lettiske fragtskib Rix Crystal kom til Masnedsund fra Vejle. Det vil nu blive bragt endeligt i havn, hvor det skal gennemtjekkes for eventuelle skader.