Fragtskib rammer bro og stopper togtrafik ved Vordingborg

Skinner på Masnedsundbroen er beskadiget efter påsejling. DSB aflyser morgentog fra Vordingborg mod København.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De tidlige morgentog mellem Vordingborg og København kører ikke mandag, oplyser DSB.

Søndag aften blev Masnedsundbroen mellem Vordingborg og Masnedø ramt af et fragtskib, og påsejlingen gik blandt andet ud over skinnerne på broen.

Togtrafikken over broen er derfor indstillet, og DSB har indsat busser mellem Nykøbing Falster og Vordingborg i begge retninger.

- Da en hel del af vores togstammer er parkeret i Nykøbing Falster-depotet, kan vi ikke køre alle afgange fra Vordingborg mod København her til morgen, oplyser DSB på sin hjemmeside natten til mandag.

Aflysningerne omfatter afgangene klokken 5.04, 6.04, 7.06 og 8.04.

Togpassagerer mod Nykøbing Falster eller Tyskland skal skifte til busser i Vordingborg. Passagererne på morgentoget 7:42 fra Københavns Hovedbanegård mod Tyskland vil blive kørt direkte til Tyskland med bus fra Vordingborg.

Banedanmark vil mandag morgen vurdere omfanget af skaderne. Det er endnu ikke muligt at sige noget om, hvornår togene igen kan køre over broen.

- Der er sket skader på skinnerne, og det ene spor har skubbet sig en smule, siger Henning Andreasen, togleder ved Banedanmark.

Det var et britisk fragtskib, der klokken cirka 22:30 bragede ind i den kombinerede bil- og jernbanebro over Masnedsund. Uheldet har ikke forstyrret biltrafikken på broen.

- Skibet skal svinge rundt, og i den forbindelse rammer det broen. Ingen personer er kommet noget til, siger stabsvagten hos Søværnets Operative Kommando.

Det cirka 100 meter lange fragtskib Karla C ligger nu til kaj i havnen i Masnedø.

Skibet, der er lastet med korn, fik en del skader ved mødet med broen. Blandt andet blev der slået hul på et af fartøjets ferskvandstanke.

BLIV OPDATERET PÅ REJSEPLANEN HER.

/ritzau/