Fra Mexico til Møn - par har startet egen surfskole

Norske Kesia Caroline Cohan og amerikanske Patrick Nicholas Cohan er flyttet til Møn for at surfe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For mange rimer Møn på Møns Klint, tirsdagsmarked i Stege eller måske en tur i sommerhus. 

Men for Kesia Caroline Cohan og Patrick Nicholas Cohan rimer Møn på surfing. 

- Det er det perfekte sted at kitesurfe. Der er lavvandet, der er masser af plads, og man kan kitesurfe på begge sider af vejen, så det giver nogle fantastiske muligheder for at gøre det, vi elsker, siger Kesia Caroline Cohan.

Parret flyttede til øen i foråret 2018, efter de begge havde boet i Mexico siden 2014. Her mødte de hinanden, da de begge var surfinstruktører. Men efter fire år var det altså tid til at bytte de varmere himmelstrøg ud med nogle mere blæsende og kolde af slagsen.

- I Mexico er der ikke god vinde hele året. Det er meget mere vigtigt for mig, at der er god vind, end jeg kan ligge og stege i solen, siger Kesia Caroline Cohan.

- Hvis man kommer godt forberedt med en god våddragt og med handsker og det hele, så er det bare en del af legen, og så får man det sjovt i det kolde vejr, siger Patrick Nicholas Cohan.

Parret er vilde med vind og vejrforholdene på Møn, der giver gode betingelser for at kitesurfe.
Parret er vilde med vind og vejrforholdene på Møn, der giver gode betingelser for at kitesurfe. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Surfcenter på Møn 

Selvom man skulle tro, at det er rare at surfe, når det er varmt, så er forholdene til kitesurfing, surfing hvor man bliver trukket af drage på vandet, rigtig gode på Møn.

- Her er der vindstille dage, blæsende dage, vildt stormende dage og alt ind i mellem, siger Patrick Nicolas Cohan.

Derfor har parret valgt at starte en surfskole og har planer om at åbne et surfcenter på Klintholm Havn. 

- Vi underviser i kitesurfing hver dag, det blæser, og når det ikke blæser, underviser vi i Stand Up Paddeling (SUP). Om vinteren surfer vi selv, fortæller Kesia Caroline Cohan.

På surfskolen, som de kalder for 'Møn Surf', har de lavet en meget klar rollefordeling i, hvem der gør hvad.

- Det forretningsmæssige og alt der har med computer og sociale medier at gøre, det er mig, der står for det. Han er fuldstændig allergisk for alt, der har med teknologi at gøre. På den anden sige har han forstand på alt, der har med undervisning og surfing at gøre. Vi arbejder begge to rigtig hårdt på hver vores del. Det er også det, der gør, at vi kan lave en forretning ud af det sammen som et par, siger Kesia Caroline Cohan.

Sammen har parret også en lille søn, der også er tænkt med ind i planerne om surfskolen.

- Han er vores højeste prioritet. Da vi besluttede os for at flytte til Møn, var det afgørende, at han ville få et sikkert sted at vokse op. Vores næsthøjeste prioritet var, at vi havende midt i den blomsterende natur, som vi holder af, og som er tæt på vandet, siger Patrick Nicholas Cohan.

Det er især det lave vand og megen vind, der gør det godt at kitesurfe ved Møns kyster.
Det er især det lave vand og megen vind, der gør det godt at kitesurfe ved Møns kyster. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST