¨

Fotoudstilling på Møn minder os om valgret

Foto: TV ØST

På Møn Bibliotek er journalist og foredragsholder Hussein Shehadeh, der har rejst i Oman, aktuel med en fotoudstilling.

På Møn Bibliotek kan en fotoudstilling af journalist og foredragsholder Hussein Shehadeh, som har rejst i Oman i forbindelse med valget til Den Rådgivende Forsamling, og viser fotos fra Oman i perioden fra 3. til 30. juni.

- Her under valgkampen hvor vi alle diskuterer politik, og bruger vores ret til at tilkendegive vores meninger, er der måske ikke så mange, der tænker over, at det er ikke en ret, der er kommet af sig selv. For eksempel er det i år lige præcis 100 år siden, at kvinder fik valgret i Danmark, og det er langt fra i alle lande, at de har det, skriver Bjarne Fehstedt fra Stensved i en mail til TV ØST.

Kvinder har stemmeret og kan stille op i Oman 

Hussein Shehadeh har med sine fotos valgt at sætte fokus på kvindernes deltagelse i valget, fordi Oman er eneste land i Golfområdet, hvor kvinder både kan stemme og stille op til Den Rådgivende Forsamling.

Han betegner Oman som en fredsommelig, arabisk nation, der er på vej til at kunne kaldes et demokrati med islamisk ansigt – dog med en enevældig sultan Qaboos bin Said på magtens top.

Men sultanen lægger vægt på, at kvinder skal deltage i landets økonomi og politik. Valgdeltagelsen var på 75% og ikke mindst blandt kvinderne var valgdeltagelsen høj. Alligevel blev der kun valgt to kvinder ind i Den Rådgivende Forsamling. 

På sin rejse rundt i Oman har Shehadeh samlet forskellige indtryk af kvindernes deltagelse ved valget.

Se nogle af billederne fra udstillingen i videoen herunder, som Bjarne Fehstedt har oploadet til TV ØST. Bjarne Fehstedt er medlem af ØSTHOLDET. Læs mere - KLIK HER

00:43 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App