Fortsat problemer med signalerne - togene kører heller ikke tirsdag

Der er fortsat problemer med signalerne på jernbanen mellem Næstved og Vordingborg. Derfor kommer togene heller ikke til at køre i morgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skulle have været så godt, men det blev det ikke.

Mandag morgen skulle togene igen have trillet af sted mellem Næstved og Vordingborg efter fem måneder med sporarbejde og togbusser på strækningen.

Men søndag aften kunne Banedanmark så fortælle, at der var problemer med signalerne, og derfor måtte de udætte den store åbning af jernbanen - og nu er åbningen udskudt endnu engang.

DSB og Banedanmark oplyser nemlig, at togene heller ikke kommer til at køre mellem Næstved og Vordingborg tirsdag. Det er også uvist, om togene kører på onsdag, men Banedanmark regner med det.

Her holder busserne:

Åbnede med ministerbesøg

Den nye Vordingborg Station blev ellers officielt indviet i lørdags med forventningen om, at togene skulle køre i dag.

Med til indvielsen var blandt andet transportminister Benny Engelbrecht (S), og Vordingborgs borgmester, Mikael Smed (S), som sammen klippede snoren over til den nye gangbro, der går henover skinnerne ved Vordingborg Station.

Derfor vakte forsinkelsen også en smule irritation hos de pendlere, som TV2 ØST mødte på Vordingborg og Næstved Stationer mandag formiddag.

- Det har været en never ending story. Det er rigtig ærgerligt, det skal tage så lang tid, sagde Per Høy fra Nyråd.

- Jeg ville foretrække at tage toget. Det ville være nemmere at kunne tage et direkte tog, så det er ret irriterende, man skal tage togbussen i stedet for, sagde Jakob Højer Juhl fra Næstved.

Artiklen fortsætter under videoen.

Det vakte irritation hos pendlerne, at de ikke kunne med toget som planlagt.

Du kan få penge tilbage

Når du rejser med DSB, og din ankomsttid er mere end 30 minutter forsinket, kan du kan søge kompensation, hvis du er:

Forsinket mere end 30 minutter på din rejse med fjern-, regional- eller S-tog (DSB eller Arriva) i Danmark og har du rejst med billet, klippekort, rejsekort eller et Bus & Tog Årskort.

Det er ankomsttiden på din bestemmelsesstation - altså den sidste station, du ankommer til - og ikke tidspunktet for din afrejse, der afgør, hvor meget du er forsinket.

Rejser du med DSB og en privatbane kan du også få rejsetidsgaranti, men efter andre regler.

Størrelsen på din kompensation, afhænger af, hvor meget du er blevet forsinket på din rejse.

Læs mere om rejsegaranti her.