Forsvarsforlig på plads: Mange job tabt

Region Sjælland blev taber i forsvarsforliget. Vordingborg Kaserne ser dog ud til at slippe for de værste nedskæringer. Alt i alt er hundredvis af job dog tabt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vordingborg Kaserne bevarer en del af det gamle Danilog. Til gengæld flyttes stort set alt andet væk - og Flådestationen i Korsør svækkes.

Sådan ser resultatet ud for Region Sjælland i det store forsvarsforlig, som politikerne på Christiansborg mandag klokken 12 blev enige om.

Region Sjælland bliver taber

I første omgang forlød det fra Christiansborg, at alle hjemmeværnsenheder på Sjælland skulle samles i Vordingborg som led i aftalen. Det blev dog pillet ud af den endelige aftale, hvor kun omkring 30 fuldtidsstillinger fra Sydsjælland og Lolland-Falster samles i byen.

Alt i alt vil omkring 400 arbejde på kasernen efter forsvarsforliget bliver gennemført. Det er omkring 200 færre end i dag.

Flådestationen går planken ud

Forsvarsforliget betyder, at der samtidig er sat en stopper for at investere i flådestationen i Korsør i fremtiden.

Dermed kommer flådestationen på sigt til at stå dårligere end den i Frederikshavn, hvis det igen kommer på tale at lukke den ene eller den anden enhed.

Flere nedskæringer på vej

Planen var, at forsvarsforliget skulle skaffe 2,7 milliarder kroner i besparelser.

Men selvom der på landsplan lukkes kaserner i Sønderborg og Fredericia og skæres drastisk ned i Vordingborg, så er det ikke nok til at nå målet.

Det oplyser forsvarsminister Nick Hækkerup (S) til Ritzau.

For at nå i mål skal der også spares 227 millioner kroner på materiel ud af et samlet budget på 15 milliarder.

Forligskredsen består ud over regeringen af Venstre, Liberal Alliance, Konservative og Dansk Folkeparti

/ritzau/