¨

Forstander: Skal jeg anke?

Foto: TV ØST

Forstanderen på Lundby Efterskole beder nu sine kollegaer om hjælp til at beslutte, om dommen over ham og efterskolen skal ankes.

I en fortrolig mail til  andre efterskoler spørger  forstanderen for Lundby Efterskole Truels Truelsen, om råd.  Han vil høre de andre forstandere om  han skal anke sin dom til Landsretten. Det oplyser DR Sjælland

Forstanderen blev ved retten i Nykøbing Falster kendt skyldig i uagtsom legemsbeskadigelse, 60 dages betinget fængsel, 250.000 kroner i bøde og frakendelse af retten til at undervise elever til søs.

Klart nej fra en række efterskoler

DR Sjælland har lavet en rundringning til en halv snes efterskoler i Region Sjælland, og her ønsker halvdelen ikke at udtale sig om ankespørgsmålet, mens den anden halvdel siger klart nej til at dommen skal ankes.

Det er blandt andet Gymnastikefterskolen Stevns, Tølløse Slots Efterskole, Tølløse Private Efterskole, Waldemarsbo Efterskole ved Vordingborg og Solbakken Efterskole ved Skælskør.

- Han skal ikke anke. Vi skal ikke slæbe de unge mennesker gennem retten en gang til. Mange forældre har overladt deres dyrebareste eje til os i 10 måneder, og hvis vi overhovedet skal bruge denne forfærdelige sag til noget, må det være at gribe i egen barm og se om vi kan gøre tingene endnu bedre, siger Marianne Mortensen, der er forstander på Solbakken Efterskole ved Skælskør.

- Sagen bør blive liggende hvor den er nu. Eleverne har været nok igennem, siger Carlo Mathiassen, der er forstander for Gymnastikefterskolen Stevns og lige nu på udflugt i Østrig med ansvaret for 156 elever på skibakkerne.

  Truels Truelsen har frist indtil den 15. februar for at beslutte om dommen fra rettten i Nykøbing Falster skal ankes til Landsretten

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App