¨

Forstander følger retssag tæt

Foto: TV ØST

Forstander for Lundby Efterskole Truels Achton Truelsen var torsdag i retten. Han sagde dog ikke selv noget, da det først er fredag, han skal afhøres.

Torsdag startede retssagen, der skal afgøre, om Lundby Efterskole og dens forstander har ansvaret for ulykken på Præstø Fjord, hvor 13 elever og to lærere kæntrede i en båd den 11. Februar 2011.

Ulykken kostede den ene lærer livet. Otte elever blev lagt i kunstig koma, og nogle af dem har i dag stadig alvorlige mén.

Førstedagen i retten handlede om forelæggelse af sagen. Det vil sige, at sagen blev ridset op. Blandt andet fremlagde anklageren sin vurdering af hændelsesforløbet fra ulykkesdagen.

Forstanderen mødte selv op

Forstander Truels Achton Truelsen var selv til stede i retten. Det var dog udelukkende hans forsvarer, der førte ordet for ham. Blandt andet fik han lov til at sige, at forstanderen og efterskolen nægter sig skyldige i anklagerne.

Truels Achton Truelsen får dog rig mulighed for at blive hørt fredag. Der er det nemlig ham og skolens viceforstander, der skal afhøres.

Afslappet i retten

Forstanderen forholdt sig afslappet i retten. Han tog noter til anklagerens fremlægning.

Du kan følge retssagen fredag fra klokken 9.30, når vi igen rapporterer fra retten i Nykøbing Falster.

06:14 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App