Først fik Anita inddraget sit danske pas: Nu mister hun retten til dagpenge

Mens Anita Petersen fra Nyråd venter på, at myndighederne behandler hendes sag, tårner problemerne sig op for den 29-årige kvinde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det hele begyndte for kort tid siden, da Anita Pedersen fra Nyråd ved Vordingborg efter at have levet hele sit liv her i Danmark, pludselig fik at vide, at hun rent faktisk ikke er dansk statsborger.

Senest har Anita Petersen, der har en dansk far og en thailandsk mor, nu fået besked om, at hun ikke må modtage dagpenge.

Det absurde opstår ifølge hende, idet hun fra Udlændingestyrelsen har fået besked om, at hun skal søge dagpenge, mens hun venter på afklaring i sin sag.

- Men nu får jeg at vide, at jeg ikke må modtage dagpenge, fordi jeg ikke har nogen opholdstilladelse, selvom Udlændigstyrelsen sagde, jeg skulle søge dagpenge. Det giver ikke nogen mening, siger Anita Petersen til TV ØST og kalder håndteringen grotesk. 

Skal jeg flytte på asylcenter?

- Det er frustrerende, fordi jeg ikke ved, hvordan jeg nu skal betale min husleje eller alle mine andre regninger, siger Anita Petersen og tilføjer:

- Hvad skal det ende med? Skal jeg flytte på asylcenter?

Alt det kommer oveni de tidligere meldinger om, at hun opholder sig ulovligt i landet, og at hun ikke må arbejde, mens hendes sag bliver behandlet.

Sagens forløb møder kritik fra Institut for Menneskerettigheder.