¨

Forskningsskib gør børn klogere på havet

02:39

Elever fra 7.a på Stege Skole er stukket til søs for at lære noget om, hvad der sker under havoverfladen. Video: Søren Langhorn

Elever fra 7.a på Stege Skole er stukket til søs for at lære noget om, hvad der sker under havoverfladen. Foto: Søren Langhorn

1 af 2

Elever fra 7.a på Stege Skole er på togt med det topmoderne forskningsskib Aurora. Formålet er at lære noget om det kystnære hav.

For en flok elever fra 7.a på Stege Skole er undervisningen rykket til søs for en stund.

Klassen er steget ombord på Aurora - et topmoderne forskningsskib der til daglig hjælper forskere på Aarhus Universitet med at blive klogere på, hvad der foregår under havets overflade.

Og det er netop det, eleverne skal dykke ned i gennem undervisningsprojektet.

En fantastisk verden

"Hovedet i Havet" hedder projektet, som Aarhus Universitet står bag, og ifølge projektkoordinator, Signe Brokjær Nielsen, er der god grund til at eleverne stikker hovedet lidt under overfladen. 

- Der er en fantastisk verden derude, som er fjern for rigtig mange mennesker. Hvilket i øvrigt er lidt paradoksalt i et Danmark, hvor der højst er 50 kilometer til kysten, siger Signe Brokjær Nielsen. 

En kæmpe ting

Hos eleverne mærker man også begejstringen efter dagens udflugt:

- Jeg synes det var en kæmpe ting, som vi måske aldrig kommer til at opleve igen, Phillip Truelsen.

Og Katja Storm Ottosen er enig:

- Det er som en helt ny verden, der åbner sig for een. 

Fredag fortsætter undervisningen i Vordingborg, og lørdag går turen videre til Næstved. Hele togtet sluttes af i Karrebæksminde og Korsør.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App