¨

Forsikringssag: Kontanthjælpspar får opbakning af minister

Foto: TV ØST

May-Brith Jensen og Jimmy Bach-Jørgensen, der fik modregnet forsikringspenge efter indbrud i deres kontanthjælp, møder nu opbakning fra beskæftigelsesministeren

Sagen er langt fra slut, men May-Brith Jensen og Jimmy Bach-Jørgensen fra Vordingborg får nu opbakning fra beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) i en sag om forsikringspenge modregnet kontanthjælpen. Det skriver Sjællandske.

May-Brith Jensen og Jimmy Bach-Jørgensen er begge to på kontanthjælp, og da de efter et indbrud fik udbetalt penge fra indboforsikringen, meddelte kommunen dem, at de ville blive trukket fra den offentlige ydelse.

Beskeden kom bag på parret, der mente, at de havde ret til at bruge pengene på at erstatte de stjålne ting med andre, men kommunen vil det altså anderledes.

Minister: Kommunen skal se bort fra erstatning

Det har vakt forargelse flere steder, og sagen nåede også Christiansborg, hvor Karina Lorentzen og Trine Pertou March - begge SF - har spurgt Henrik Dam Kristensen, om kommunen har handlet lovligt i sagen, og om han i givet fald finder det rimeligt, at borgerne ikke kan bruge en forsikringserstatning til at erstatte stjålne ting med.

I sit svar skriver beskæftigelsesministeren blandt andet, at 'kommunen ikke kan stille krav om, at sædvanligt indbo skal realiseres, når man søger om kontanthjælp, og kommunen skal derfor også se bort fra en indboerstatning eller den del af erstatningen, som er nødvendig for genanskaffelse af sædvanligt indbo.

Sagen ligger lige nu hos Ankestyrelsen, og der kan gå mange måneder endnu, før familien i Vordingborg får svar. Får de ikke medhold i sagen, vil SF rejse spørgsmålet om, hvorvidt reglerne skal ændres.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App