Formand: Katastrofe hvis Vordingborg Kaserne lukker

Den mulige kasernelukning kan blive en katastrofe for det lokale erhvervsliv. Sådan lyder meldingen fra Vordingborgs Handelsforening

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vordingborg Kaserne er hjemsted for mere end 600 ansatte. Nu diskuterer politikerne om det er den eller Høvelte Kaserne i Nordsjælland, der skal lukke. Formanden for Vordingborg Handelsforening er frustreret på byen vegne

- Det er jo en katastrofe, hvis kasernen lukker. Den beskæftiger godt og vel 700 mennesker. De værnepligtige handler pizzaer og tøj, mens de fastansatte måske har boliger og er etablerede i lokalområdet. Det ville være en katastrofe for Vordingborg, som i forvejen lider, hvis den handel forsvinder, siger formand for Vordingborg Handelsforening, Søren Pedersen.

Million beløb forsvinder
I lokal og nærområdet af Vordingborg udtrykker de erhvervsdrivende også frygt for en fremtid uden Vordingborg Kaserne

- Det ville være en stor katastrofe. Vi ville få et slag på vores omsætning. Samtidig har vi været glade for at handle med dem, og jeg har det godt med de ansatte deroppe. Dem ville jeg være ked af at miste, siger Kjeld Nielsen, Reservedelschef for Ejner Hessel i Nykøbing Falster.

Ejner Hessel i Nykøbing er en af dem, der har nydt godt af Vordingborg Kaserne. De har nemlig sørget for reservedele til kasernens køretøjer. Da krigen var på sit højeste tjente virksomheden omkring 3 millioner kroner om året.

- Vi leverer to tre gange om ugen til dem, så det vil uden tvivl kunne mærkes.

I Vordingborg er det apoteket, som for alvor risikerer at komme i klemme

- Vordingborg Apotek har leveret lægemidler til Danilog, som jo forsyner tropperne i blandt andet Afghanistan og Irak. Det har vi gjort gennem mange år. I øjeblikket har vi en leverance til dem på godt og vel fem millioner kroner, siger apoteker Ole Stjærnquist.

Det kan koste arbejdspladser 
De sender altså store forsyninger afsted til Vordingborg Kasserne. Bliver kasernen lukket, kan det medføre alvorlige konsekvenser for det lille lokale apotek.

- Det er klart, at der er nogle personalemæssige konsekvenser, såfremt vi ikke skal levere de lægemidler mere, siger Ole Stjærnquist.

Apoteket sælger primært medicin, til logistikcentret Danilog. På tegnebrættet er den afdeling allerede besluttet at skulle flytte. Men apotekeren håber på et alternativ.

- Hvis de vælger at flytte Danilog til Jylland, som de har talt om. Så håber jeg, at de mennesker fra Høvelte Kaserne kommer til Vordingborg, så vi kan holde noget liv i området.