Forældre råber op om skoleproblemer

Kniv-truslen på Svend Gønge-Skolen i Lundby ved Vordingborg tirsdag har fået flere forældre til at melde om store problemer på skolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 Pia Becks 14-årige datter overværede, da en sneboldkamp på Svend Gønge-Skolen i Lundby udviklede sig og endte med, at en bortvist elev truede med en kniv.

Det er ikke første gang, der er problemer på skolen, så nu overvejer Pia Beck at tage begge sine børn ud af skolen.

- Det har for nyligt været en anden episode med nogle andre elever, der var voldelige, hvor politiet måtte komme. Og så er det de oplevelser, hvor udaf-reagerende børn må fastholdes, forklarer hun.

Pia Beck mener, at situationen tog fart, da den såkaldte inklusion blev indført. Her blev elever med specielle behov flyttet ind i de almindelige klasser. Den oplevelse deler hun med andre forældre.

- De specielklasser man har valgt at lukke ned for synes jeg er rigtigt skidt. Både for vores egne børn men specielt for de børn med specielle behov er det rigtig skidt, siger far til to børn på skolen, Anders Jacobsen.

En anden far har allerede inden gårsdagens episode truffet konsekvensen af forholdene.

-Jeg har fået skrevet vores børn op på Øster Egesborg Skole i dag faktisk og skal til møde dernede i næste uge, så det er det, vi har valgt, fortæller Jakob Pedersen, far til to elever.

Svend Gønge-Skolen har i dag ikke ønsket at kommentere på forældrenes udmelding.

Pia Beck håber, at forandringer er på vej snarest, så hendes børn kan blive på skolen.

Formand for børne- og ungeudvalget, Kirsten Overgaard (V) har sendt følgende kommentarer til sagen:

"At en dreng løber rundt efter børn og voksne med en kniv er for mig fuldstændig uacceptabelt.

Sagen efterforskes nu af politiet, og skolens ledelse og medarbejdere tager hånd om de børn, ansatte og forældre, som er blevet berørt af denne ulykkelige episode. Til den konkrete sag på Svend Gøngeskolen har jeg ikke yderligere kommentarer.

Nogle har hævdet, at denne episode har rod i, at der er lavet en ny skolestruktur, og at der er blevet inkluderet flere børn med særlige behov. Jeg tror, at den episode, som vi lige har oplevet, desværre kan ske alle steder - uanset ny skolestruktur eller ej.

Den lokale ledelse på alle vores skoler - ikke kun Svend Gøngeskolen - vil selvfølgelig søge at forebygge en sådan helt uacceptabel hændelse med alle tænkelige midler.

På den politiske bane ser vi frem til, at den samlede evaluering af den lokale skolereform fra 2012 er færdig. Når vi har fået den samlede evaluering, vil vi vurdere, hvor der skal justeres eller sættes ind med nye metoder."