Forældre kæmper for at bevare dagpleje

Vordingborg Kommune skal spare millioner af kroner på næste års budget, og et forslag går på at lukke op mod 30 dagplejer. Men det vækker stor modstand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mette Rasmussen blev ikke begejstret, da hun hørte om forslaget om at spare på dagplejen i Vordingborg Kommune.

- Jeg er meget, meget bekymret over det, siger moren fra Mern.

Derfor har hun sendt breve til politikerne og oprettet en facebookgruppe med det formål at bevare dagplejen i Vordingborg og resten af landet. Over 900 støtter gruppen.

- Det er jeg meget stolt af. Det viser, at vi er flere, der synes, det er en vigtig kamp at kæmpe. For mit vedkommende er det trygheden og de hjemmevante omgivelser i en dagpleje, der er vigtig. Jeg ville ikke turde, at sende mit barn i vuggestue, siger Mette Rasmussen, der har datteren Silja på 21 måneder.

Ifølge politikerne er det uundgåeligt, at der skal spares på næste års budget. Forslaget lægger op til at nedlægge op mod 30 af de 87 dagplejer i kommunen.

- Der er simpelthen færre børn i kommunen, så for at bevare vores daginstitutioner og pasningsmulighederne i udkantsområderne, er vi nødt til at lave nogle sammenlægninger, siger Kirsten Overgaard (V), der er formand for Børne-, Unge-, og Familieudvalget i Vordingborg Kommune.

Hun understreger dog at intet er vedtaget endnu, og at forslaget først skal i høring.

Hvis nedlæggelserne bliver en realitet, vil de berørte dagplejere få tilbudt job i kommunens institutioner.