¨

Forældre anklager efterskole efter ulykke

Foto: TV ØST

Forældre til elever på efterskole kritiserer ledelse for at svigte sit ansvar efter bådulykke ved Præstø.

Forældrene til to af de 13 børn, der lå kolde i vandet efter i kæntringsulykken i Præstø Fjord i februar i år, står nu frem og kritiserer Lundby Efterskole. De anklager skolens ledelse for at se stort på sikkerheden.

Siden ulykken har efterskolens ledelse ikke svaret på, hvordan man overhovedet kunne overveje at tage 13 elever og to lærere af sted i en åben dragebåd i februar, hvor vandet blot var to grader varmt.

Tavsheden har givet indtrykket af, at ulykken alene skyldtes den druknede lærer Michael Jørgensens vovemod, skriver Ekstra Bladet.

- Det er muligt, at Michael Jørgensen var en grænsesøgende vovehals, det skal jeg ikke gøre mig klog på. Men det er også ligegyldigt, for det er ledelsens forbandede pligt at sikre børnenes sikkerhed, siger Jens Ole Jensen og fortsætter:

- Hvem skule ellers sikre dem? Jeg mener, at skolens ledelse har ansvaret for ulykken. Men skolen vil ikke stå ved sit ansvar, siger han til avisen.

Jens Ole Jensen er en af de forældre, der nu går ud og kritiserer efterskolens ledelse. Han er far til 16-årige Signe, som var én af de sidste, der blev reddet op af den iskolde fjord. Hendes kropstemperatur var nede på 16 grader.

Ekstra Bladet har forsøgt at forholde skolens ledelse kritikken. Blandt andet at ulykken er skolens ansvar, at ledelsen ikke vil stå ved ansvaret, og at ledelsen aldrig burde have godkendt sejladsen.

Men lederen af Lundby Efterskole Truels Truelsen vil ikke svare på kritikken:

- Hmmm ... Jeg tror, at ... Det, det har jeg simpelthen ikke lyst til at svare på. Jeg har simpelthen ingen kommentarer, så ... vi lader det være ved det, siger han.

Der var 13 skoleelever og to lærere involveret i ulykken, der skete den 11. februar i år. Den kostede læreren Michael Jørgensen livet.

/Ritzau/

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App