Fodboldklub lover at redde Vordingborg Festuge

Vordingborg IF vil redde Vordingborg Festuge. De har blandt andet fået bookingbureauet til at vente med at aflyse musikerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vordingborg Festuge er for vigtigt for Vordingborg til, at det må gå til grunde. Derfor må vi træde til, nu hvor festivalkomiteen kaster håndklædet i ringen.

Sådan lyder meldingen fra fodboldklubben Vordingborg IF, der nu satser på at blive arrangør for festugen – allerede i den planlagte festuge i år.

- Vi arbejder på højtryk for at få det økonomiske fundament for festugen på plads – men vi føler os stensikre på, at vi kan overtage arrangementet og allerede køre det videre fra og med i år, siger klubbens kasserer Bent Jensen til TV ØST. 

Arbejder hårdt på at redde festugen

Sammen med Vordingborgs Erhvervsforening og Handelsstadsforening arbejder de nu på at strikke en økonomisk model sammen, der sikrer, at fodboldklubben kan overtage ansvaret for festugen – og samtidig ikke risikerer at måtte lukke, hvis arrangementet rammes af underskud som følge af eksempelvis dårligt vejr.

- De frivillige i byen har allerede nu været dybt involveret i det praktiske arbejde under festugen. Og vi håber, at vi kan lokke medlemmer fra den tidligere festugekomite til at fortsætte hjælpe med deres store erfaring og viden, så vi kan køre projektet videre, siger Bent Jensen.

Svar i næste uge

Aktionen kommer efter SKAT pludselig har underkendt den model, der gjorde, at Vordingborg Festuge var momsfritaget. Det har fået komitéen til at kaste håndklædet i ringen efter 37 års festuge-arrangementer.

Indtil videre er arrangementet dog ikke formelt aflyst, siger Bent Jensen.

- Vi har fået det bookingfirma, som står for musikken, til at vente en uges tid med at afbestille musikerne. Det betyder, at vi kan nå at undersøge, om vi kan få strikket en økonomisk model sammen, sådan så vi kan overtage aftalerne med de navne, der allerede har reserveret kalenderen til festugen, siger han. Han regner med, at Vordingborg IF vil kunne have det spørgsmål afklaret allerede i løbet af den kommende uge.

Selv tror han på en model ala Døllefjelde-Musse Marked, der arrangeres af Døllefjelde-Musse Idrætsforening – et marked, der i øvrigt blev startet samme år som Vordingborg Festuge.

- Vi vil ikke, have, at den her festuge dør ud. Den er vigtigt for byen. Vi skal bare have fundet en model, der er økonomisk holdbar, siger Bent Jensen.