Flygtningecenter giver parkeringsproblemer

Borgere har svært ved at finde parkeringspladser, når de skal til lægen i Vordingborg. Mange af pladserne er nemlig fyldt op af ansatte fra Vordingborg Kaserne. Det nye flygtningecenter gør, at de ikke længere kan parkere på kasernens område.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I de sidste dage har det været svært at finde plads at svinge bilen ind på, når patienter har været ved læge på Sankelmarksvej i Vordingborg. Parkeringspladsen har nemlig været fyldt helt op.

Grunden er, at et modtagecenter for flygtninge nu fylder 20 procent af pladsen på Vordingborg Kaserne. Dermed er der ikke længere plads til, at ansatte på kasernen kan holde på kasernens område.

Nu fylder de i stedet godt op hos naboen, hvor et sundhedscenter og fem praktiserende læger holder til. Det betyder, at patienter har svært ved at finde parkeringsmuligheder i nærheden af lægerne.

Måtte holde i den anden ende af byen

Det er blandt andet gået ud over Søren Andersen, der er hjertepatient og derfor jævnligt går til træning i sundhedscentret.

- Da vi kom og skulle til hjertegymnastik i går morges, kunne vi ikke finde nogen parkeringspladser, så vi måtte køre helt ned i den anden ende af byen og holde. Der mødte jeg flere af dem, jeg er på hjertehold sammen med. De sagde, at de ikke kunne gå derop, så de var nødt til at køre hjem igen, siger Søren Andersen.

Forsøger at finde en løsning

På Vordingborg Kaserne er de klar over problemet. Derfor forsøger de nu at finde en løsning, så der igen bliver plads til, at deres ansatte kan parkere på kasernen.

- Vi skal have vores civile medarbejdere til at parkere deres biler inde på kasernen, det er vigtigt. Vi er udemærket godt klar over, at det har skabt noget støj og noget ubehag for nogle af borgerne, siger Niels Brandt, der er presseofficer på Vordingborg Kaserne.

Borgmester i Vordingborg Kommune Knud Larsen (V) er også blevet gjort opmærksom på problemet. I dag har han været til møde med politiet. Nu forsøger kommunen at finde flere parkeringsmuligheder i området. Samtidig bliver der sat skilte op med parkeringsregler ved lægehuset.

- Der skal man med en fast og kærlig hånd og en ordentlig vejledning fortælle folk, hvor man må parkere, og hvor man ikke må parkere, siger Knud Larsen.

Vordingborg Kaserne og kommunen regner med, at parkeringsproblemerne bliver bedre fra næste uge.