Flygtninge flytter ind på kaserne

Soldater og flygtninge kan i fremtiden blive naboer. Et nyt modtagecenter for flygtninge åbner muligvis på Vordingborg Kaserne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flygtninge, der ankommer til Danmark i den kommende tid, kan i fremtiden blive modtaget på kasernen i Vordingborg.

I regeringens nye tiltag på flygtningeområdet lægges der op til at oprette modtagecentre for flygtninge i Vordingborg, Sønderjylland og København med en samlet kapacitet på mellem 3000 og 4000 udlændinge.

1.200 i Vordingborg

I materialet fra udspillet forventer regeringen, at kasernen i Vordingborg kan have en kapacitet på cirka 1.200 flygtninge.

Regeringen oplyser, at politiet kan tilbageholde flygtninge og migranter i modtagecentrene, indtil der er klarhed over, hvorvidt de har lov til at opholde sig i Danmark.  

Vordingborg Kaserne bliver et af tre danske modtagecentre for flygtninge, som fremover rejser ind i Danmark. Det meldte regeringen ud ved et pressemøde i Statsministeriet i eftermiddags.

Borgmester overrasket

Klokken 14.30 udsendte Vordingborg Kommune en pressemeddelse, hvori der står, at beslutningen om at åbne et modtagecenter i Vordingborg kom bag på Borgmester Knud Larsen. 

- Det var nyt for os, men vi tager selvfølgelig til efterretning, at Staten har valgt at benytte deres ejendom – Vordingborg Kaserne – til modtagecenter for flygtninge, siger Knud Larsen.

- Selvfølgelig er det et stort antal personer, som måske rykker ind på kasernen, men vi står også i en ekstraordinær situation, hvor der er ufatteligt mange, som er på flugt fra krig og undertrykkelse rundt om i verden. Derfor må vi alle yde og tage et ansvar. Det er der ingen der slipper for eller bør slippe for. Og i Vordingborg Kommune er vi også klar til at tage vores ansvar på os, og yde det der skal ydes. Det skal der ikke herske tvivl om,  siger Knud Larsen.

Læs detaljerne i hele regeringens nye asylpakke her.