Flygtninge flytter ind i børnehave i Vordingborg

I Neder Vindinge er den tidligere børnehave, Troldehaven, ved at blive forvandlet til tyve værelser, der skal huse flygtninge og migranter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Troldehaven i Neder Vindinge minder stadig om en fortid som børnehave. Peter Plys er malet på væggen, og der er klistermærker på vinduerne. Børnene er dog flyttet til en ny børnehave og bygningen har stået tom mere end et år. Derfor har Vordingborg Kommune så valgt at lave den gamle børnehave om til 20 værelser, hvor flygtninge og migranter med asyl kan bo midlertidig.

- Det var naturligt, at vi tager en del af den opgave, der skal løses i Danmark. Så vi melder ind og tager vores del og forpligtigelser i Vordingborg, siger borgmester Knud Larsen (V).

Vordingborg Kommune forventer, at værelserne er færdige i begyndelsen af november, hvor de første også vil flytte ind. Kommunen regner med, at de første indflyttere primært er mænd, der venter på, at deres familier kommer til Danmark.

Splittede naboer

Børnehaven ligger for enden af en almindelig villavej og ifølge beboerne er de en smule skeptiske overfor, hvem der flytter ind.  

- Jeg prøver at se mig fri for egne fordomme, men jeg kan ikke undgå at være en smule bekymret. Jeg ved jo ikke, hvem der flytter ind, og hvad de har været igennem, så jeg vil da tage mine forbehold, siger Carsten Bramminge.

Fra Daphne Munks køkkenvindue er der direkte udsyn til den tidligere børnehave. Og hun er en af dem, der glæder sig til at møde sine nye naboer.

- På en eller anden måde, så glæder jeg mig, at der kommer nogen. Børnehaven står jo bare tom, så det bliver godt med noget liv i gaden, fortæller Daphne Munk.

Og fortsætter:

Jeg vil gøre mit, for at de får det godt. Så jeg vil ikke holde mig tilbage.

Daphne Munks nabo, Dorit Johansen, deler samme holdning som hende.

- Nu skal de jo ikke have frikadeller, men så vil jeg lavet noget andet mad til den. Jeg håber virkelig, at vi kan få noget ud af hinandens kulturer, siger Dorit Johansen.

Vordingborg Kommune vil holde åbent hus for alle borgene, når flygtningene er kommet på plads. Kommunen regner med, at de bliver en gang i december.