¨

Fik betinget dom for at skjule sprængstoffer på gods – nu er sagen anket

00:31

Video: Jacob Bagge - TV2 ØST

Statsadvokaten har anket sagen om den 41-årige mand, der tidligere på måneden fik en betinget dom for at gemme en stor mængde sprængstof på et gods.

En 41-årig mand fik tidligere på måneden en betinget dom for at have opbevaret en stor mængde farligt sprængstof på Petersgaard Gods på Sydsjælland.

Ved Retten i Nykøbing Falster fik manden et års betinget fængsel, men det er ikke tilstrækkeligt, mener senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Mariam Khalil.

Derfor bad hun statsadvokaten om at tage stilling til anken. Det skriver Sjællandske.

- Jeg havde bedt om en højere straf, og derfor indstillede jeg til statsadvokaten, at sagen skulle ankes. Det var han enig med mig i, siger Mariam Khalil til Sjællandske.

Sagen er altså anket, og skal behandles i landsretten.

Mariam Khalil havde krævet fire års fængsel set i lyset af sagens alvorlige karakter.

Fandt sprængstofferne som barn

Den 41-årige mand var tiltalt for at have været i besiddelse af 35 trotylsprænglegemer, 550 gram plastisk sprængstof, 30 el-kanonslag samt sprængsnor og el-detonatorer.

Ifølge mandens egen forklaring i byretten fandt han en stor mængde sprængstof på en militærøvelsesbane i 1992, da han var 14 år. Siden har han gemt sprængstoffet i to forskellige loftsrum i bygninger på Petersgaard Gods ved Vordingborg. Ifølge hans forklaring har han holdt på hemmeligheden i 25 år og har aldrig sagt det til nogen.

Han har gjort karriere i Forsvaret siden 1999. Det var først da det gemte sprængstof blev fundet i 2017, at han mistede sin stilling.

I byretten kom det samtidig frem, at den 41-årige mand har en tilknytning til Petersgaard Gods, hvilket han har haft, siden han var dreng.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App