Fester i bypark plager naboer: Sådan vil kommune løse problemet

En række ungdomsfester har skabt ballade i byparken i Vordingborg. Nu griber politikerne ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var høj musik i parken til langt ud på natten – dagen efter flød Rådhusparken i Vordingborg med tomme øldåser, sprutflasker, cigaretpakker og glasskår.

Parken i Vordingborg er de seneste år blevet et populært sted at feste for den lokale ungdom, og det har ført til et hav af klager fra naboerne, der føler sig generet af støj fra parken om natten, og som er trætte af det efterfølgende rod i parken.

- Det giver støj og møg, sagde Martin Christensen i sommer til TV ØST, da han for tredje gang på én uge blev sendt ud for at gøre rent i parken.

I sommeren 2017 blev problemet så stort, at kommunen valgte at sætte kommunale medarbejdere på arbejde i weekenden for at rydde op efter de unge.

Fester skal styres med regler

Nu har kommunalbestyrelsen dog valgt at gribe ind, og etablerer syv ordensregler, som eksempelvis kan håndhæves af politiet.

Reglerne skal efter politikernes ønske skrives ind i ordensbekendtgørelsen, sådan så man kan få en bøde for at overtræde dem.

Reglerne lyder således:

Det er forbudt

  • At forstyrre og genere andre
  • At støje, herunder at spille musik på anlæg eller instrumenter, så det generer parkens andre besøgende eller naboer til parken
  • At henkaste affald, herunder flasker
  • At ødelægge eller fjerne planter, borde, bænke, affaldsspande mv.
  • At have løsgående hunde
  • At grille udenfor de ikke-brændbare underlag.

Kommunen ønsker ikke at gennemføre et alkoholforbud i parken, da det vil ramme eksempelvis familier på skovtur.

Forslaget er i høring

Kommunens forslag til regler er netop nu i høring, og skal derefter igennem en politisk proces før den kan godkendes, oplyser Vordingborg Kommune til TV ØST.

Derefter skal politiet godkende reglerne, der derefter skal opsættes på skilte.