Farøbroerne fylder 30 år

I dag 4. juni er det lige præcis 30 år siden, Dronning Margrethe klippede snores til Farøbroerne, der dengang var Danmarks største broprojekt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Farøbroerne fylder 30 år i dag. Den 4. juni 1985 klippede Dronning Margrethe II snoren til Danmarks dengang største broprojekt. Det gav bilisterne mulighed for at komme hele vejen fra København til Tysklandsfærgerne via en 4-sporet motorvej. Det skriver Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

Et flot skue er Farøbroen, og den er da også en af de flotteste og mest karakteristiske motorvejsbroer i Danmark. Broerne blev bygget i årene 1980-1985, og de første, der fik lov at køre over, var veteranbilkortegen, herefter kunne man få lov til enten at cykle eller gå over broerne.

30 år og 600 år

Fødselsdagen bliver fejret i efteråret, når Farøbroerne lægger asfalt til et broløb.

- Vi fejrer to store fødselsdage i Vordingborg Kommune i år, Farøbroerne bliver 30 år og Vordingborg har 600 års købstadsjubilæum. Derfor er det oplagt at afholde et festarrangement som Farø Broløb, hvor der er noget for enhver smag, hvad enten man er til løb, cykling, rulleskøjter eller hygge med boder og underholdning. Jeg glæder mig derfor meget til at deltage i denne festlige dag, udtaler Knud Larsen, Borgmester i Vordingborg Kommune.

Landets længste inden Storebæltsbroen

Farø Broløb 2015 afholdes den 5. september og er et samarbejde mellem Guldborgsund og Vordingborg Kommuner. Det er muligt at løbe marathon, halvmarathon, 10 kilometer eller 5 kilometer. Der er desuden mulighed for at cykle 50 kilometer eller 100 kilometer på tid eller tage hyggeruten på 65 kilometer, hvor man også kommer ud at sejle. Herudover er der halvmarathon på rulleskøjter. Så der er god mulighed for, at få en festdag af de helt store.

Farø højbroen var Danmarks første skråtagsbro med et spænd på 290 meter. Broerne var desuden med deres længde på 3.300 meter landets længste, indtil Storebæltsforbindelsen stod færdig 13 år senere. Farøbroen er i dag Danmarks tredje længste bro.

Det er muligt at tilmelde sig Farø Broløb på www.ultimate.dk.
Ønsker du at vide mere om de forskellige ruter eller læse om det praktiske omkring løbet, kan du gå ind på www.farøbroløb.dk eller Facebook-siden Farø Broløb

Se dronningen klippe snoren i 1985 her: